8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФото Меланж 3х3: „Австрия в моя обектив” – изложбата, която обединява

Фото Меланж 3х3: „Австрия в моя обектив” – изложбата, която обединява

-- Реклама --

Фотоизложба събира българи и австрийци, професионалисти и любители фотографи в името на добра кауза

фотоизложба

До големите резултати се стига с малки стъпки. А многото малки стъпки носят огромно количество позитивна енергия. А позитивната енергия лесно се трансформира в добри дела. Така накратко можем да опишем проекта Фото Меланж 3х3. Той започна в началото на февруари, а кулминацията ще бъде на 3-и декември в БКИ „Дом Витгенщайн”, когато ще се открие изложбата „Австрия в моя обектив”.

Изложба от всеки за всеки

На 3-ти декември част от снимките, познати ни от онлайн галериите, публикувани в блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен”, ще украсят залите на БКИ”Дом Витгенащйн”. Гостите ще видят кадри на професионални фотографи, но и на любители, които умело са запечатали своята емоция с мобилен телефон. Освен че носят настроение, те показват умението на българина не само да оценява красивото около себе си, но и самият той да създава красота.

Всички, получените по време на проекта снимки, които не са намерили място в изложбата, ще бъдат показани на екран и също ще бъдат част от празничното настроение на вечерта.

Приятна изненада за гостите ще бъде и стената на журито, на която Елена Масларова, Роси Недялкова и Георги Зюмбюлев ще представят свои творби.


Фото Меланж 3х3: Десет въпроса към Елена Масларова, фотограф

Фото Меланж 3х3: 10 въпроса към Роси Недялкова, фотограф

Фото Меланж 3х3: Десет въпроса към Георги Зюмбюлев, графичен дизайнер


Изложба с кауза

Всички участници в изложбата вече дадоха своето съгласие снимките им да се продават, а събраните средства да бъдат дарени на кампанията „Локомат за България”, организирана от очната лекарка Анелия Хохвартер.


Д-р Анелия Хохвартер: Мисия Локомат


Локоматът е робот за лечение и рехабилитация на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции  хора, болни от множествена склероза или детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и засегнати отболест та на Паркинсон. Целта е да им се помогне да проходят отново. Статистиката сочи, че в България нуждаещите се от рехабилитация пациенти с двигателни нарушения са няколко десетки хиляди. Към момента в страната няма нито един такъв уред, а нуждаещите се от лечение пациенти се изпращат в чужбина. Докато държавата отказва да закупи този уред, с много инат и надежда д-р Анелия Хохвартер се бори да събере нужните средства.

На откриването на изложбата ще намерите и нейната книга „Пътуване”, която също може да бъде закупена, като средствата отново ще отидат в полза на кампанията. Дори да решите да си тръгнете без снимка или книга, бихте могли да оставите вашата скромна лепта в подкрепа на каузата.

Снимките ще се продават с дигитално паспарту без рамка. За да се запази екслузивността им, ще се предлагат максимум пет копия.

Изложба с настроение

Откриването на изложбата „Австрия в моя обектив” ще събере на едно място българи и австрийци, а обединителният елемент ще бъде изкуството – пантомима, музика, фотография. Прекрасната Мариана Де Мео специално за случая е подготвила пантомимен етюд. Братята Александър и Константин Владигерови ще подкрепят събитието със свои изпълнения. Фронтменът на австрийската група Wurstfabrik  Мартин Хофбауер също застава зад каузата със своята музика.


Мариана Де Мео и изкуството да разказваш истории без думи

Мартин Хофбауер, фронтмен на групата Wurstfabrik: Радвам се, че ще мога да подкрепя кампанията „Локомат за България“


От архива

Тези читатели, които живеят отдавна в Австрия, сигурно си спомнят издаваното до 2011 година списание „Българите в Австрия” и неговия наследник –А4. Т отразяваха живота на българската общност в годините, когато   социалните мрежи не бяха така оплели ежедневието ни. На 3-ти декември в БКИ”Дом Витгенщайн” ще можете да разгледате някои от старите броеве, да прочетете първите интервюта на братя Владигерови, д-р Анелия Хохвартер, оперната прима Красимира Стоянова, концерт майсторката на Виенската филхармония Албена Данаилова и други интересни българи.

Вярваме, че хубавите неща се случват, когато сме заедно, обединени от желанието да направим нещо едновременно красиво и добро.

Заповядайте на 3 декември от 18.30 ч в БКИ”Дом Витгенщайн”, Parkgasse 18.

Събитието си заслужава. И вие го заслужавате!

Линк към събитието във Фейсбук ТУК

Проектът Фото Меланж 3х3 се осъществява с подкрепата на  МА7 и БКИ”Дом Витгещайн”.

За сбъдването на изложбата „Австрия в моя обектив” разчитаме още на помощта на Ar Kona, на транспортната фирма „Доставки от и до Австрия” и винотека VINOTO.

______________________

Още по темата:

Фото Меланж 3х3: 26 снимки, избрани от професионалисти, ще участват в изложбата „Австрия в моя обектив“

Фото Меланж 3х3: Читателите на Меланж Булгарен избраха снимките за участие в изложбата в БКИ“Дом Витгенщайн“

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации