12.5 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена: Започва сезонът на коледните базари

Виена: Започва сезонът на коледните базари

-- Реклама --

20 коледни базара с 1 018 щанда ще създават коледно настроение във Виена 

Ето как ще изглежда коледният базар пред виенското кметство снимка Schaub-Walzer

Коледните и новогодишни празници наближават и Виена облича празничната премяна. Австрийската столица е добре известна с красивата си коледна украса, а коледните базари привличат стотици туристи всяка година.

Сезонът на ароматния пунш, греяното вино и коледните сладки започва във Виена официално на 15 ноември. Тогава ще бъдат открити няколко коледни базара, а в следващите дни всичките 20 ще са разтворили гостоприемно врати за виенчани и гости на столицата.

Най-големият и популярен коледен базар – този пред Ратхауз вече е готов за своите гости. Ледена пързалка, работилнички за подаръци, пекарна за сладки, виенско колело и още куп приятни забавления очакват най-малките. Любимото на всички редовни посетители дърво с 200 червени сърца отново ще бъде на мястото си. Новост тази година е огромният адвент календар, който предизвиква посетителите да изпробават късмета си.

снимка wienerweihnachtstraum.at

В центъра на празничното настроение е голямата елха, която бе издигната още в началото на ноември. По традиция тя е подарък от някоя провинция и тази година пристига от Залцбург. 130-годишният смърч е празнично украсен, а светлините му ще бъдат официално запалени на 16 ноември, събота, в 17.30 ч. от кмета на Виена Михаел Лудвиг и управителя на провинция Залцбург Вилфрид Хаслауер. 2 000-те LED лампички ще греят всяка вечер на коледния базар до 26 декември.

Полезни адреси на български консултанти, експерти, магазини, фирми, институции, църкви, училища в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

От 15 ноември печени кестени ще може да се похапнат и на базара на Щефансплац. Наред с вкусотиите, там са изложени и красиви дървени, стъклени и керамични сувенири. На Михаелеплац щандовете са декорирани в бяло и златно, а акцентът в предлаганите стоки е върху регионалните специалитети. Артистичните базари на Ам Хоф и Фрайунг също вече са готови и отварят щандовете си съответно в петък и събота.

Уютният базар на Карлсплац започва на 22 ноември, както и то този в парка на двореца Белведере.

Информация за работното време на коледните базари във Виена може да намерите ТУК

____________________

Още по темата:

Историята на коледните базари във Виена

Коледно настроение във Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации