22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултуракиноРежисьорът и продуцентката на филма "Писма от Антарктида" пристигат за премиерата му...

Режисьорът и продуцентката на филма „Писма от Антарктида“ пристигат за премиерата му във Виена

-- Реклама --

Мариана Де Мео и Антония Цинова от Vienna Sunday Cinema отново са се погрижили българите в Австрия да имат възможност да гледат съвременно българско кино. След големия успех на „Лошо момиче“, който препълни кинозалата, във Виена пристига филмът „Писма от Антарктида“.

Мариана Де Мео и Антония Цинова: Сред българите в чужбина има жажда за хубаво българско кино

След прожекцията почитателите на българското кино ще могат да се срещнат лично с режисьора Станислав Дончев и продуцентката Теодора Стоилова, които идват специално за премиерата на филма във Виена. С тях ще бъдат и актьорите Ирмена Чичикова и Иван Стаменов.

Лентата проследява житейска история, която се развива на фона на Антарктида – взаимоотношенията между една майка – 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова), която е очен лекар, нейния малък син Ники (Симеон Ангелов) и таткото Симо – учен археолог и изследовател (Иван Стаменов), който е недалеч от Южния полюс в състава на полярна експедиция. Майката крие една голяма тайна от сина си, когото безумно обича и е готова да направи всичко за него. 8-годишното дете пък мечтае да отиде в Антарктида и да стане като проф. Пимпирев. Неочаквано в живота ѝ се появява стара приятелка от детството, която иска да ѝ помогне да преодолее травмата, но Диана не е готова да съобщи истината на сина си и непрекъснато отлага момента. Веднъж разкрита, лъжата става непоносима за сина. Майка и син постепенно откриват себе си.

Филмът поставя темата за това, как родителите се справят при травмиращи ситуации, когато трябва да съобщят нещо трагично на децата си, но искат и да предпазят психиката им. Развитията впоследствие са понякога драматични.

В ролята на ръководител на българските полярници от експедицията на южния континент е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си.

Снимките са осъществени от януари, март и лятото на 2018 г. в София и на остров Ливингстън.

„Писма от Антарктида“

КОГА: 8 декември 2019 от 13.00 ч.

КЪДЕ: Cine Center Wien

Fleischmarkt 6, 1010

Билети могат да бъдат резервирани на имейл: viennasundaycinema@gmail.com
Цена: 10 €

За повече информация ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации