7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТворби на Панчо Владигеров ще звучат в Златната зала на Музикферайн

Творби на Панчо Владигеров ще звучат в Златната зала на Музикферайн

-- Реклама --

Концертът на Софийската филхармония във Виена ще бъде под диригентството на маестро Найден Тодоров

Българска рапсодия „Вардар” на Панчо Владигеров и творби на Игор Стравински и Антони Дворжак ще прозвучат на пети декември от една от най-прочутите музикални сцени в света – Музикферайн. Концертът на Софийската филхармония под  диригенството на Найден Тодоров ще бъде едно от най-вълнуващите културни събития за 2019 година за българите в Австрия.

Музикферайн е открита през 1870 г. и е дом на прочутата Виенска филхармония, с която са работили композитори като Брамс, Брюкнер и Малер.


Найден Тодоров: Концертът на Софийската филхармония в Музикферайн ще бъде повод за гордост за българите в Австрия


Голямата зала е с класическа правоъгълна форма и предлага 1 744 седящи и 300 правостоящи места. Дължината й е 48,80 м, широчината – 19,10 м, а височината – 17,75 м. Класическата форма на паралелепипед е комбинирана с ясно изразени детайли, стените и тавана са ритмично разделени, цветовете и формите се редуват и преплитат хармонично. Много класации я определят като залата с най-добра акустика в света. Всяка година на 1-и януари милиони телевизионни зрители по света се наслаждават на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, който се състои именно в Златната зала.

Броени дни преди Коледа почитателите на класическата музика във Виена ще могат да чуят изпълненията на Софийската филхармония под диригентската палка на възпитаника на Виенския музикален университет маестро Найден Тодоров. Софийската филхармония вече се е изявявала веднъж на престижната сцена – през 2000 г. под диригентството на маестро Емил Табаков и със солисти Николай Гяуров, Александрина Милчева, Иван Момиров и  Мариана Цветкова. Концертът е под патронажа на съпругата на тогавашния президент Петър Стоянов – Антонина Стоянов.

Концерт на Софийската филхармония в Музикферайн

КОГА: 5 декември (четвъртък) от 19.30 ч.

КЪДЕ: Musikverein, Goldener Saal

Bösendorferstr. 12, 1010 Vienna, Austria

Билети на цени от 5 до 68 евро могат да се закупят на касата на Музикферайн.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации