Фото Меланж 3х3: Читателите на Меланж Булгарен избраха снимките за участие в изложбата в БКИ“Дом Витгенщайн“

5. октомври 2019 | By | Reply More

Фото Меланж, фотография, Виена, Австрия

Хубавите идеи имат способността с лекота да заразяват хората и бързо да се развиват. Така се получи и с проекта ни Фото Меланж 3х3, който за по-малко от седем месеца събра 235 снимки, изпратени ни от 105 човека. Всички красиви кадри публикувахме в общо девет галерии по три теми – „Едно виенско кафе, моля!“, „Всичко е музика!“ и „Австрия – земя на планини, земя на реки“. Тези своебразни онлайн изложби представят българския поглед към специфични аспекти на австрийската култура и природа. Те показват и усета за красота на нашите сънародници и способността им да улавят и създават богати на емоции и цветове моменти.

Както обявихме още в началото, целта ни е част от получените кадри да украсят залите на БКИ“Дом Витгенщайн“. За да изберем най-достойните сред тях, се доверихме на нашия верен барометър – публиката, която можеше да гласува за снимките, кликайки върху бутона „харесвам“. Отделно привлякохме трима специалисти в областта на фотографията, които, осланяйки се на професионалния си опит, да селектират най-добрите според тях кадри. Георги Зюмбюлев (графичен дизайнер), Елена Масларова (фотограф) и Роси Недялкова (фотограф) имаха трудната задача да изберат по осем снимки от първите две галерии и десет от последната.

Паулина Драгоева, паркът Лаксенбург, 16 харесвания

На трети декември в изложбата „Австрия в моя обектив“ ще бъдат представени общо 56 снимки – 30 избрани от нашите читатели (по десет от всяка от трите теми) и 26 – от нашето жури. Тази специална експозиция ще обедини снимки на професионални фотографи и на хора, за които фотографията е по-скоро хоби.

Ето и кои снимки избра нашата публика. Броят на „харесванията“ е отчетен на 29 септември (неделя).

Първи тур: Едно виенско кафе, моля!

За нашия екип бе истинско удоволствие да получаваме снимките, тъй като често те бяха придружавани с трогателни истории. Главен герой в роматично обяснение в любов е пианото от „Мечтание“ на Десислава Опел. В кадъра „Ноти“ Христина Лазарова пък е запечатала важен момент от своята връзка с музиката. Може би и публиката е усетила специфичен емоционален заряд на снимките, които е харесала.

Втори тур: „Всичко е музика!“

Едно от нещата, които ни вдъхновяваше през тези месеци, бяха думите на хората, които изпращаха снимките си. Те споделяха, че искрено са се забавлявайки в търсене на подходящия кадър, взирали са се в нови места и са открили непознати детайли. Третият тур от Фото меланж 3х3 привлече най-много хора и създаде на нашите професионалисти значителни трудности при избора. Кадрите, запечатали невероятно красиви гледки, вече са послужили като стимул на други наши сънародници да потърсят някои места на картата на Австрия и да ги опознаят.

Трети тур: „Австрия – земя на планини, земя на реки“

Още веднъж благодарим на всички участници в проекта Фото Меланж 3х3. Благодарим и на нашите верни читатели, които активно се включиха в подбора на снимки.

Съвсем скоро ще обявим и избора на нашите професионалисти.

Откриване на фотоизложбата „Австрия в моя обектив“

КОГА: 3.12.2019 г. от 18.30 ч.

КЪДЕ:БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18, 1030 Виена

С участието на Мариана Де Мео (пантомима), братя Владигерови (пиано и тромпет), фронтмена на австрийската група Wurstfabrik Мартин Хофбауер.

Събраните от изложбата средства ще бъдат дарени в полза на кампанията „Локомат за България“.

Повече за събитието ТУК

Изложбата „Австрия в моя обектив“ се организира от блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен“ със съдействието на БКИ“Дом Витгенщайн“ и с подкрепата на МА7, AIR Коnа и транспортната фирма „Доставки от и до Австрия

Please follow and like us:

Tags: , ,

Category: Aвстрия, благотворителност, Виена, Грац, Залцбург, изкуство, изложба, култура, Линц, Меланж, планини, природа, пътуване, туризъм, фотография

Leave a Reply