17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена остава най-добрия град за живот и според класацията на Economist Intelligence...

Виена остава най-добрия град за живот и според класацията на Economist Intelligence Unit (EIU)

-- Реклама --

С резултат от 99,1 от 100 точки австрийската столица запази първото си място в престижната класация

снимка Димитър Дунчев

След като години наред Мелбърн оглавяваше класацията за най-добър град за живот в света, правена ежегодно от Economist Intelligence Unit (EIU), дъщерна компания на The Economist, през миналата година Виена успя да се преобори за челното място. Тази година австрийската столица затвърждава позицията си като е обявана за най-добър град за живот в света за 2018 г. Виена
получава 99,1 точки в класацията за 2019 г., също колкото е имала и миналата година. Мелбърн я следва плътно с 98,4 точки, а
Сидни е с 98,1 и се изкачва от пето на трето място благодарение на
екологичните подобрения. Следващите градове в класацията са Осака (Япония), Калгари и Ванкувър (Канада).

Класацията на Economist Intelligence Unit отсява само 140 града, които са оценявани по критерии като стандарт на живот, ниво на престъпност, здравна система, културна програма, екология, образователна система и инфраструктура. За първи път тази година са проследени и последиците от промените в климата.

Полезни адреси на български консултанти, експерти, магазини, фирми, институции, църкви, училища в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Припомняме, че през началото на март тази година Виена бе обявена за десети пореден път за най-добър град на живот този път според класацията на международната консултантска компания Mercer.  Богатото историческо и архитектурно наследство от Хабсбургската империя, културата на виенските кафенета, музеи, театри и опери, високо ниво на сигурност, работеща здравна система, множество паркове и зелени площи, отлична инфраструктура и образование определят високия стандарт на живот в австрийската столица.


Защо Виена за десети път е най-добър град за живот в света?


Градове като Париж са слезли надолу в класацията като от шеста позиция френската столица сега заема 25. Високо ниво на престъпност и лоша градска инфраструктура поставят метрополиси като Лондон и Ню Йорк далеч от челните места.

В дъното на класацията са Дамаск, Лагос и Дака.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации