10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСъс спортен празник българчетата в Инсбрук отбелязаха края на учебната година

Със спортен празник българчетата в Инсбрук отбелязаха края на учебната година

-- Реклама --
българи в Инсбрук
Децата са щастливи с получените грамоти за спортните им постижения през годината.

С много смях, танци, игри и състезания ще запомнят българите в Инсбрук спортния празник, с който официално бе закрита учебната година за децата. Събитието бе организирано от българското културно дружество „Зора”, което отново успя да събере много сънародници заедно този път на поляната Sauerweinwiese.

Учителката Мая Ленц раздаде свиделствата на учениците, посещаващи часовете по български език. Специални поздравления получи Лора Шуперлиева, която успешно положи изпит по майчиния си език в рамките на гимназиалната матура.

Учителката по български език Мая Ленц и Лора Шуперлиева

Освен в класната стая през годината учениците са показали своя талант и в различни спортни състезания. За своите успехи те бяха наградени с грамота от сдружението и ваучер за посещение в най-новата зала с трамплини в Инсбрук – Flip Lab. Отличени бяха: Габриел Николов (15 години) – национален шампион на Австрия по бокс категория до 76 кг, Емилиан Бонев (10 години) – майстор за Тирол по джудо- деца U12 и бронзов медалист за деца U14 категория до 66 кг, Ивана Иванова (13 години) – майстор за северен Тирол по ски U14 (слалом, гигантски слалом и супер G), Елизабет Хубер (13 години) майстор за Тирол по бадмингтон, Даниел Хубер (13 години) – майстор за Тирол по бадмингтон.  Още 12 деца, които са участвали в сериозни състезания, но не са стигнали до медали, получиха специална грамота.

Първокласниците получиха удостоверения за успешно завършено обучение по български език.

След официалната част всички гости се почерпиха с вкусен грил и традиционни български ястия – баницата, шопската салата, таратор.

Всички заедно се забавляваха с кръшни хора и ретро танци. Овациите на смесената българо-австрийска публика бяха за танцьорите, които вложиха много финес и желание в изпълненията си.

българи в Инсбрук

„Без да се усетим изживяхме един прекрасен и душевно зареждащ празник. „Ще се радваме тези събирания да се превърнат в традиция за българите в Инсбрук”, сподели една от организаторките на събитието Кристина Вълкова.

_______________

Още по темата:

Българите в Инсбрук се събраха, за да отбележат 24 май

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации