9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияХудожничката Вал Вечерка с нова изложба в галерия CA Contemporary

Художничката Вал Вечерка с нова изложба в галерия CA Contemporary

-- Реклама --

Родената в Бургас художничка предпочита да провокира публиката с въпроси

Вал Вечера

Валентина Вечерка е родена в България. Повече от 20 години живее и работи в Австрия и е сред утвърдените австрийски творци с международни награди и признания. В работата си тя винаги стъпва на личния опит и преживяното. През първите години от живота си във Виена връзката ѝ с родителите се осъществява с писма, писани на ръка и изпратени по пощата. Изписаните редове я вдъхновяват да разработи серия от абстрактни знаци и структури, които представя в изложбата си „Като писмо”. Синьото на морето от родния Бургас става централен цвят в много от творбите ѝ и символ на непреходния копнеж по безкрая.

Новата изложба на Вал Вечерка ще бъде открита на 18 юни в галерия CA Contemporary. Вярна на стила си художничката отново се стреми да ангажира максимално зрителя, провокирайки го да бъде активна част от картината, а не пасивен наблюдател.

Пропорции, равнини, материали, цветове, форми, фон – всички тези изразни средства, характерни за творбите на Вечерка, подпомагат възприемането на действителността. Това обаче не може да се случи само чрез статично наблюдение, а публиката трябва да бъде участник в този процес.

Вал Вечерка отваря едно рефлективно пространство, за да задава въпроси, свързани с идентичността, загубата, присвояването. Отделните елементи с почти скулптурно звучене насочват зрителя към изследване на това пространство и неговите физически граници.

Изложба на Вал Вечерка в галерия CA Contemporary

КОГА: 18 юни (вторник) от 18.00 ч.

КЪДЕ: галерия CA Contemporary

Piaristengasse 36, 1080 Виена

Повече за събитието ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации