Виенската филхармония кани на „Концерт в лятна нощ” в парка на двореца Шьонбрун

13. юни 2019 | By | Reply More

Тазгодишният концерт на открито ще бъде под мотото „Рапсодия в синьо”

Виенска филхармония концерт в Шьонбрун

снимка (c)JuliusSilver

И тази година виенските филхармоници ще направят подарък на всички любители на музиката. На 20 юни те ще застанат на специално подготвена сцена в парка на двореца Шьонбрун, за да изпълнят известни класически произведения. Станалият вече традиционен концерт под звездите се провежда от 2004 г. и е напълно безплатен за гостите.

Под наслов „Рапсодия в синьо” програмата обединява творби на Леонард Бернщайн, Йохан Щраус (син), Джордж Гершуин, Макс Щайнер и други. На диригентския пулт отново ще застене роденият във Венецуела Густаво Дудамел, а специален гост ще бъде пианистката Юа Уанг.

Благодарение на австрийската телевизия ORF, която ще предава концерта директно за цял свят, свидетели на музикалното събитие ще станат и милиони телевизионни зрители.

В случай на лошо време, организаторите са предвидили и резервен вариант – концертът ще се проведе на следващия ден, 21 юни.

Тъй като желаещите да се насладят на музикалното събитие са много, нашият съвет е да отидете по-рано, за да намерите подходящи места.

Безплатен концерт на Виенската филхармония в парка на двореца Шьонбрун

КОГА: 20 юни (четвъртък) от 20.45

КЪДЕ: Паркът на двореца Шьонбрун (вход през  Hietzinger Tor и Meidlinger Tor)

За допълнителна информация ТУК

Please follow and like us:

Tags: , ,

Category: Aвстрия, актуално, Виена, изкуство, концерт, култура, музика

Leave a Reply