9.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеБългарите в Инсбрук се събраха, за да отбележат 24 май

Българите в Инсбрук се събраха, за да отбележат 24 май

-- Реклама --
българи в Инсбрук, 24 май в Инсбрук
снимка Венелин Ленц

Най-светлият български празник – Денят на българската просвета и култура отново събра българите в Инсбрук на тържество на открито. За втора поредна година децата от класовете по български език с преподавател Мая Ленц зарадваха присъстващите с програма, специално подготвена за Деня на Светите братя Кирил и Методий. Те изпълниха песни и стихотворения, а Константин Малчев  (15 години) прочете речта си, с която спечели регионалния кръг на многоезичното състезание Sag’s Multi. За доброто настроение и родолюбивия дух допринесоха и общите изпълнения на песни, кръшните хора и шегите на водещия Венцислав Петров.

Константин Малчев е победител на регионалния кръг на състезанието Sag’s Multi в Тирол.

На този празник сънародниците ни в Тирол се запознаха с идеята за създаване на българско културно сдружение. „Събирането се оказа чудесна възможност да сплотим българската общност в Инсбрук – имаше представители както от първите генерации български преселници, така и от настоящето студентско общество. Обменихме контакти, опит и впечатления.”, сподели за Меланж Булгарен Здравка Савова, организатор на празника.

снимка Венелин Линц

Клубът по народни танци разшири състава си, тъй като имаше нови желаещи да посещават заниманията. От есента много нови деца ще посещават и класовете по български език с учител Мая Ленц .

Българите се разделиха с обещания за още много бъдещи събирания, с които да се съхраняват българските традиции и дух, дори и далеч от родината.

________________

Още по темата:

С голямо хоро българите в Инсбрук отбелязаха 24 май 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации