6.5 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеНа 24 май „Книговище.бг“ кани българските деца да премерят сили с връстниците...

На 24 май „Книговище.бг“ кани българските деца да премерят сили с връстниците си в страната и чужбина в състезанието по четене с разбиране

-- Реклама --

Официалният старт на платформата за четящи деца „Книговище“ е на 24 май 2019 г.

Електронната платформа за насърчаване на детското четене стартира пълната си версия с национално състезание по четене. От 00:00 часа до 24:00 часа на 24 май децата ще имат възможност да спечелят една от трите награди – безплатни годишни абонаменти за Книговище.

Условието: В състезанието могат до участват деца на възраст от 6 до 14 години от страната и чужбина. Влезте с профила си или създайте нов такъв на www.knigovishte.bg. Отговаряйте на въпросите към прочетени детски книги и трупайте точки. Колкото по-сложна е книгата, толкова повече точки носят правилните отговори. Грешните отговори отнемат точки, пропуснатите въпроси носят нула точки. Ако детето състави въпросник, който отговаря на стандартите на Книговище, получава точки, равни на максималния резултат от въпросника, умножен по три.

Тримата състезатели, набрали най-много точки в рамките на 24 май 2019, получават награди.

Първа награда – годишен абонамент за клас, включващ 30 индивидуални абонамента и един учителски

Абонаментът за клас дава възможност децата да се състезават едно с друго в „четенето с разбиране“, да виждат къде са в сравнение със съучениците си, да споделят препоръки и коментари за любимите им книги. Той дава възможност на учителя да проследява напредъка в читателските умения и практики на учениците си и да насърчава по адекватен начин развитието на способността им за осмислящо четене

Втора награда – годишен семеен абонамент, включващ 4 индивидуални абонамента и един родителски

Семейният абонаментът дава възможност децата в едно семейство да се състезават едно с друго в „четенето с разбиране“, да виждат къде са в сравнение с братята и сестрите си, да споделят препоръки и коментари за детски книги. Той дава възможност на родителите да проследяват напредъка в читателските умения на децата им

Трета награда – годишен индивидуален абонамент

С него детето трупа точки, минава нива и се състезава с компютъра в една електронна игра, условието за участие в която е, да четеш.

Тримата победители ще получат и книга по техен избор. Победителите се определят от натрупаните през деня точки в Книговище, умножени по коефициент, отчитащ възрастта на участника.

Премерете сили с посланиците на Книговище от Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Враца, Виена, Генерал Тошево (Добрич), Дебрен (Благоевград), Шумен, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Петърч, Плевен, Пловдив, Русе, Своге, Сливен, София, Стара Загора, Харманли и Ямбол*.

Включете се в някое от събитията на живо – част от съпътстващата състезанието програма на Книговище на 24 май в населените места на посланиците на Книговище. Носете си книги и електронни устройства (телефон, таблет, лаптоп). В София, в градинката на Народен театър „Иван Вазов“, близо до „Читалнята“, от 10 до 12 часа заедно с посланика ни Яна Йотова ще си говорим за книги и ще играем на Книговище. Макар и едва във 2. клас, Яна е Сенсей в Книговище.бг, т.е. шесто читателско ниво, най-високото, постигнато сред участниците в София. В Асеновград, в книжарница „Знайковците“, от 11 часа шестокласникът Димитър Мандалчев ще представя на други любознателни читатели как още веднъж да се насладят на книгите, които четат чрез Книговище и да им помогне да се включат в Първото онлайн 24-часово състезание по детски книги. По същото време в клуб THE HUB в Монтана второкласникът Мартин Христов ще демонстрира платформата пред други деца-читатели и заедно ще четат и ще се състезават в играта.

Книговище ще бъде и във Виена!

Българчетата във Виена също ще имат възможност да се запознаят с отблизо с Книговище. Както Меланж Булгарен вече съобщи, една от създателките на дигиталната платформа – Десислава Гаврилова ще бъде специален гост на тържеството на учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“, посветено на 24 май. То ще се проведе на 24 май (петък) от 16.30 ч. в БКИ“Дом Витгенщайн“. Там ще бъде и вдъхновителят на Книговище – Йото Кръстев (3-и клас), който лично ще представя на желаещите какво могат да постигнат, играейки на Книговище.


24 май: Книговище ще бъде специален гост на тържеството на българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

Деси Гаврилова: „Книговище“ цели да направи четенето привлекателно, желано и споделено удоволствие за българските деца


Всички посланици на Книговище ще се включат в празничните шествия за 24 май в своите населени места, облечени със специални книговищни тениски. Деца ще разказват на деца за играта и книгите и ще предават нататък любовта си към литературата. Не бързайте да съдите по възрастта им, те са големи читатели. Срещите на посланиците на Книговище с други деца ще продължат до 1 юни. Следете за актуална информация фейсбук страницата на Книговище.

книговище, ВиенаКниговище.бг е образователна интернет платформа, която затвърждава способността на децата да осмислят прочетен текст и поощрява четенето за удоволствие.

Книговищe.бг е онлайн игра на въпроси и отговори върху прочетени книги, която насърчава децата и младежите да четат.

Книговище.бг е и читателски дневник, и пътеводител в света на книгите, който създава общност.

Използвайки техники, разработени в електронните игри (т.нар. геймификация), платформата цели да превърне четенето в модно и популярно занимание сред децата. Както във всяка електронна игра, и в Книговище потребителите се състезават с компютъра и със себе си, но не като стрелят по враговете, а като четат повече и разбират по-добре прочетенетото. Книговище прави децата горди от постигнатото чрез четене, дава им теми за разговор със съучениците, идеи за нови книги, които други като тях харесват.

Официалният старт на платформата е на 24 май 2019 г.

Пробвайте я!

За допълнителна информация: info@knigovishte.bg  www.facebook.com/Knigovishte/

За допълнителна информация: Десислава Гаврилова 0699 10241152

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации