-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОперната прима Соня Йончева ще пее на юбилейния концерт на Виенската опера

Оперната прима Соня Йончева ще пее на юбилейния концерт на Виенската опера

-- Реклама --

Виенската държавна опера отбелзява 150-годишния си юбилей с концерт на открито

Виенската държавна опера става на 150!

Сградата е построена по времето на император Франц Йосиф от архитектите Едуард ван дер Нюл и Август Зикард фон Зикардсбург в периода 1861-1869 г. и е първата обществена постройка на известния булевард Ринг. Тя е тържествено открита на 25 май 1869 год. с постановката „Дон Жуан” на Моцарт. В нея годишно се играят повече от 300 постановки.

На сцената ѝ са се изявявали и много български имена – Люба Велич, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, Никола Гюзелев, Борис Христов, Александрина Милчева. Съвременното поколение певци като Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Калуди Калудов, Божидар Николов, Александрина Пендачанска, Надя Кръстева, Соня Йончева са достойно продължение на българската традиция на виенската сцена.

Концерт на открито

Световно известната музикална институция, създала си репутацията на една от най-престижните оперни сцени в света, ще отбележи своя юбилей с голям концерт на открито.

Сцената ще бъде издигната на площад „Хеберт фон Караян” пред Операта. На нея ще се изяват певци от ансамбъла, гост-солисти, оркестърът и хора на Операта под  диригенството на Марко Армилиато. Сред изпълнителите блестят имената на Валентина Нафорнита, Александра Киржок, Бенджамин Бернхайм, Ервин Шрот. Световноизвестната българска певица Соня Йончева е сред специалните гости на събитието. Тя ще зарадва публиката с изпълнение на ария от операта „Мадам Бътерфлай” на Пучини.


Полезни адреси на български експерти, консултанти, фирми, магазини, институции, училища, църкви в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен


В деня на концерта, 26 май (неделя) част от Ринга около Операта ще бъде затворен. Събитието е отворено за всички приятели на Виенската опера.

Концерт на открито по случай 150-ч юбилей на Виенската държавна опера

КОГА: 26 май (неделя) от 20.30 ч.

КЪДЕ: площад „Херберт фон Караян” (пред сградата на Операта)

Соня Йончева, премиера на филм, ВиенаПрипомняме, че ден преди този концерт, на 25 май (събота) от 18.00 ч. в Artis International Kino във Виена Соня Йончева лично ще присъства на австрийската премиера на филма за нейния живот Sempre Libera.

Повече информация за събитието и резервирането на билети ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации