9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПразник на буквите за първокласниците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във...

Празник на буквите за първокласниците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

-- Реклама --

„Вече сме грамотни! с гордост заявиха най-малките ученици и показаха на своите гости какво са научили през годината

Първоклсаниците от 1-и „А“ клас с тяхната учителка Анета Геранлиева

 

Празникът на буквите в българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ отдавна се е превърнал в традиция, която тази година съвпадна и с църковния празник на Светите братя Кирил и Методий.

Засмени и малко притеснени първолаците (65 на брой, разпределени в четири класа) с радост представиха пред своите майки и татковци, баби и дядовци, братчета и сестричета какво са научили и гордо заявиха „Вече сме грамотни! Вече знаем да четем и пишем с буквите на Светите братя и можем да напишем писъмце на баба!  Затова и първите грамоти, които всеки първолак получи, бяха напълно заслужени.

Д-р Ирина Владикова, директор на училището, Красимира Шарф, учителка и първокласници по време на Празника на буквите

Празникът започна с учениците от 1-ви „А” клас. С помощта на своята учителка Анета Геранлиева децата, с малко носталгична нотка, но с много радост, рецитираха стихчета и с настроение пяха песничките, които бяха подготвили специално за тържеството. Не закъсня и изненадата, подготвена от училището – празнична торта във формата на буквар – една от четирите прекрасни и много вкусни торти, приготвени специално за празника от г-жа Десислава Радулова. Благодарим ѝ сърдечно за вкусното удоволствие, което децата до трошичка за кратко време унищожиха.

Четирите торти-буквари, изработени от Десислава Радулова, бяха подарък от училището за старателните ученици .

Виена: Тържествено отбелязване на 24 май с българското училище „Св.св.Кирил и Методий“

Записване за новата учебна година  2019/2020 в българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена


Първолаците от 1 „Б” клас  с учител  Симона Захариева също показаха своите знания, рецитирайки стихчета и пеейки песни. Весело настроние, заразило и деца, и родители, цареше в залата, а когато беше внесена и червената торта, радостта на децата нямаше граници – всеки бързаше да си вземе по-голямо парче от вкусното букварче.

Първи „Б“ клас с учителка Симона Захариева

Учителката Станка Александрова беше подготвила друг сценарий за своите ученици от 1-ви „Г” клас. Децата  и техните родители заедно решаваха забавни задачи, които децата сами трябваше да прочетат на мама, татко или баба и те да ги решат. О, не мислете, че беше лесно! Понякога се налагаше малкото дете с хитра усмивка и задоволство да помогне, а накрая всички се смяха и с апетит си хапнаха от жълтата торта.

Първи „Г“ клас и учителката Станка Александрова

Синята торта беше последна и бе наградата за първолаците от 1-ви „В” клас с учител Краси Шарф, които с много труд писаха и четоха пред родителите си, за да им покажат какво са научили през учебната година. Е, имаше и малко сълзи, че тези пусти букви са много и не са никак лесни, но с малко помощ лесно се научават. След първите сладки хапки всичко бързо се забрави и веселото настроение бликаше от усмивките на малчуганите, техните учителки, родители и близки.

Красимира Шарф със своите ученици от 1-и „В“ клас

Първокласниците отново ще покажат своите знания заедно с останалите ученици от училището на 24 май, когато ще се проведе и тържеството по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Повече подробности ТУК

Текст д-р Ирина Владикова, директор на българското училище „Св.св.Кирил и Методий„, Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации