8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеЗаписване за новата учебна година  2019/2020 в българското училище „Св.св.Кирил и Методий”...

Записване за новата учебна година  2019/2020 в българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

-- Реклама --

българско училище във Виена

Записването за новата учебна 2019/2020 година в Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“ – Виена започна на 2 май 2019 година. Детето може да бъде записано по всяко време, включително и през ваканцията, след проверка на входното ниво на ученика.

За нови ученици – подаване на електронен формуляр

Приемането и записването на учениците в училището се извършва въз основа на електронно попълнен и подаден от един от родителите формуляр за членство в сдружението „Българо-австрийско училище за занимания в свободното време“ – Виена.  Членският внос на пълноправен член на Сдружението е 100 евро на година. Правата и задълженията на членовете се регулират от устав, който може да намерите на електронната страница на училището.

В електронния формуляр трябва да се посочи ден и час, в които  детето може да посещава занятията в училището. Родителите, които нямат възможност да подадат електронен формуляр, могат да се свържат с училището и да уговорят среща.

За ученици, вече посещаващи училището – автоматично записване в следващ клас

Ако детето вече е записано и посещава заниманията в българското училище, не е необходимо подаването на нов електронен формуляр. То автоматично се прехвърля в следващия клас за новата учебна година.

В случай, че детето напусне училището, родителят/настойникът трябва да подаде молба до директора на училището за прекратяване на членството си в Сдружението и отписване на детето/децата. В противен случай родителят/настойникът е длъжен да заплати  членски внос и такса за обучение на детето/децата, записани в училището, за съответната година.

Занимания за деца от 4 до 7 години

Деца, които още не са достигнали училищна възраст, могат да посещават детска градина „Мечо Пух“ (за 4-5 –годишни деца) и в предучилищната група „Моливко“ (за 5-6 –годишни деца). Повече информация за дните, часовете и записването ТУК.

Българо-австрийското училище „Св.Св.Кирил и Методий”-Виена е единственото лицензирано българско училище във Виена. Удостоверенията, издавани от него, са легитимни пред българското Министерство на образованието и науката и освобождават учениците от приравнителни изпити в Република България.

Всички ученици получават безплатни учебници, които се раздават след заплатена годишна такса (или част от нея) до 22 септември 2019 г.

Допълнителна информация може да получите на сайта на училището или на имейл office@bulgarische-schule.at.

Контакти с българските училища в Австрия може да намерите в менюПолезни адресина блога на българите в Австрия Меланж Булгарен ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации