17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеВиена: Тържествено отбелязване на 24 май с българското училище "Св.св.Кирил и Методий"

Виена: Тържествено отбелязване на 24 май с българското училище „Св.св.Кирил и Методий“

-- Реклама --
рисунка София Стойкова, 8 години, Българо-австрийско училище „Св.св.Кирил и Методий“

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е може би най-българският празник. На този ден с голяма гордост и вдъхновение празнуват учителите и техните възпитаници.

И тази година българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“ кани всички свои приятели на тържество по случай светлия празник. То ще се проведе на 24 май в БКИ“Дом Витгенщайн“ и ще бъде под надслов „С буквите отиваме далече, с буквите се учим и растем“. На него децата ще покажат какво са научили през учебната година, ще пеят и танцуват. Те са подготвили и специална театрална постановка „Страшни смешки, смешки страшни за герои с опашки“. Във фоайето на театралната зала ще бъде подредена изложба с детски рисунки. Още много изненади и приятни очакват гостите на празника.

КОГА: 24 май 2019 г. от 16.30 ч.

КЪДЕ: Театрална зала, БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18, 1030 Виена

Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“ във Виена е единственото лицензирано българско училище във Виена, с право да издава удостоверения, признати от Министерство на образованието и науката, България. През изминалите 28 години то заслужено извоюва името на едно от най-авторитетните и уважавани български училища в чужбина и се превърна в притегателно „българско” кътче, което децата посещават с желание, защото в него намират приятели, споделят грижите си, с едва дума – чувстват се у дома си. Дом, в който не само пишат и четат, но и рисуват, пеят, танцуват, майсторят коледни подаръци, правят мартенички, участват в различни конкурси и тържества, играят театър и шах, списват свое списание „Патиланци”. Доказателство за извоювания авторитет на училището през изминалите години е нарастващият всяка година брой ученици – в началото то започва само със седем деца, а днес в него се обучават близо 350 деца от  І до ХІІ клас по български език и литература, българска история и география, предучилищна група „Моливко” и предучилищна група за 4-годишни „Мечо Пух“. Създадени клубове „Български традиции“, „Художник“, „Мама и аз четем заедно“ бързо спечелиха любовта на малките палавници.

Информация за записване за новата учебна година 2019/2020 

______________

Още по темата:

Ирина Владикова: Доброто владеене на майчиния език е в основата за успешното овладяване на чужди езици

В час по българска история във Виена

Нашите учители: Българско училище „Св.св.Кирил и Методий“, Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации