12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеАприлската сбирка на Българския литературен кръжок във Виена е посветена на многоезичието

Априлската сбирка на Българския литературен кръжок във Виена е посветена на многоезичието

-- Реклама --

Светът е все по-свързан и емоционален и тези елементи намират отражение в езиците, които говорим. Израствайки в чужбина, децата ни естествено научават поне два езика (български и езикът на държавата, в която живеят), факт, който им дава много възможности за общуване.

На априлската сбирка на Българския литературен кръжок са поканени интересни гости, които са готови да споделят своя опит и да дискутират различни аспекти на темата за многоезичието.

Какво е да можеш да се изразяваш еднакво добре на български и немски език, какви са ползите от доброто познаване на няколко езика, как се обогатява речникът – по тези и други въпроси ще говорят ученици, достигнали до регионален и национален кръг на съствезнието Sag’s Multi. Това са Даниел Крушин (13 г.), Ясмин Валцъл (14 г.), Лариса Крачанова (14 г.), Кристина Кирчева (15 г.), Доминик Цалбрукнер (16 г.), Константин Малчев (Тирол, 14 г.), Йоана Севиля (Бургенланд, 16 г.).Те ще прочетат своите двуезични съчинения (на български и немски) и ще разкажат впечатленията си от участието в конкурса.

На сбирката е поканен и Рами Спасов, познат ни като двуезичен автор и актьор в театралната група към БКПО”Кирил и Методий” Applaus.  Ще присъства и инициаторката на конкурса Sag´s multi Цветелина Ортега, която българската общност познава и като създател на Езиков консултантски център Linguamulti.

И както винаги досега – който е написал нещо и има настроение и желание да го сподели, да не се двоуми, а спонтанно, със или без предварителна заявка да го прочете и да zарадва публиката!

В клубното помещение за първи път ще бъдат представени и рисунките от конкурса, посветен на Първи април – деня на хумора и шегата.

Сбирка на Българския литературен кръжок

Кога: 26 април (петък) 2019 г. от 17:30 ч.
Къде: Клубно помещение, Kühnplatz 8, 1040 Wien

Повече за събитието ТУК

___________

Още по темата:

Горан Горанов, 15 години: Радвам се, че в конкурса Sag’s Multi  мога да покажа красотата на българския език

Цветелина Ортега: Ролята на родителите при отглеждане на деца в многоезична среда

Лариса Крачанова е сред финалистите на конкурса Sag’s Multi 2017/18

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации