1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОперната прима Соня Йончева пристига във Виена за премиерата на филма, посветен...

Оперната прима Соня Йончева пристига във Виена за премиерата на филма, посветен на живота й

-- Реклама --

Соня Йончева, премиера на филм, Виена

Оперната звезда Соня Йончева ще пристигне във Виена специално за премиерата на филма, посветен на живота и кариерата й. Документалната лента „Соня Йончева. Sempre Libera” ще има своята премиера в Австрия на 25 май от 18:00 часа в Artis International Kino във Виена.

„Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми…“, сподели още в края на миналата година в личния си Instagram профил Соня Йончева, която е една от най-успешните оперни певици в света.

Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят. Нейното изпълнение на Виолета от операта „Травиата“ на Верди се оценява като най-доброто след това на Мария Калас.

Филмът показва забързаното ежедневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството й, както същевременно проследява триумфът й на някои от най-големите оперни сцени в света. Освен самата Соня, в продукцията участват още: Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева.

Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев, Иво Стайнов и Николай Барулов, режисьор на монтажа и съсценарист заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.

След прожекцията на филма публиката ще може да се срещне с оперната прима и да й зададе въпроси.

Билети за премиерата може да поръчате на имейл office@haus-wittgenstein.at. Като тема на мейла отбележете „Записване за филмова премиера“ (Anmeldung zur Filmpremiere).

На място в киното преди прожекцията няма да се продават билети, така че единствената възможност е да ги поръчате по имейл.

Събитието се организира съвместно от БКИ“Дом Витгенщайн“ и българското посолство във Виена.

Премиера на филма „Соня Йончева. Sempre Libera”

Кога: 25 май 2019 г. от 18.00 ч.

Къде: Artis International Kino
Schultergasse 5, 1010 Wien

Вход 15 евро

Повече за събитието ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации