6.5 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод в катедралата „Св.Стефан“

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод в катедралата „Св.Стефан“

-- Реклама --

Елате с нас, за да научим повече за една от най-величествените катедрали в Европа

снимка АРА/Ханс Клаус Техт

Катедралата „Св.Стефан“ е може би най-емблематичната забележителност в австрийската столица. Тя е изпълнена с тайни, с много символи и история.

Знаете ли, че катедралата „Св.Стефан” е висока точно колкото Хеопсовата пирамида? Виждали ли сте символа на австрийската съпротива „O5” в дясно на входа й? Знаете ли какво се крие в подземията й или пък кога бие камбаната „Пумерин”, намираща се в Южната кула? Строена в продължение на векове, горяла, разрушавана и отново издигана, катедралата „Св.Стефан” се е превърнала в емблема на Виена. Малцина са обаче тези, които знаят повече за историята й и познават многобройните легенди и мистерии, свързани с величествената сграда.

През зимата на 2014 г. посетихме това забележително място с екскурзоводката Диана Пиперова и от тогава непрекъснато получаваме запитвания кога отново ще предложим този маршрут в рамките на разходките „Непознатата Виена“. Ето че дойде време за ново посещение. Този път по изключение то ще бъде в събота, тъй като в неделя, 28 април, според православния календар отбелязваме Великден.

Повод за новата разходка е и временната инсталация на артиста Петер Балдингер, която може да се види в основната част на „Св.Стефан“. Точно 1 332 камъка от хартия падат от покрива на катедралата и създават невероятен ефект.

За да се потопим в историята на катедралата, ще направим пълна обиколка и на нейната вътрешност, изпълнена със забележителни творения на изкуството и мистични легенди, свързани с тях. С нас отново ще бъде очарователната екскурзоводка Диана Пиперова, която ще ни преведе през вековната история на една от най-старите и енигматични църкви в Европа.

Посещение с екскурзовод в катедралата „Св.Стефан“

Ето и аптеката, пред която ще се срещнем

На 27 април (събота) 2019 г. в 11.00 и 14.30 ч. ще се срещнем пред аптеката „Alten Feldapotheke“ на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A). За да ни познаете по-лесно, с Диана ще държим табела с надпис „Непознатата катедрала „Св.Стефан”. Заедно ще обиколим катедралата отвън, ще се запознаем с основните кули и статуи и след това ще разгледаме вътрешността й.

Кога: 27  април 2019 г. от 11.00 и 14.30 ч.

Къде: Катeдралата „Св.Стефан”, Stephansplatz

Среща пред аптеката Alten Feldapotheke на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A)

Цената на беседата е 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място. Входът за музея на катедралата е 6 евро, които се заплащат допълнително (за деца от 6 до 14 години – 2,50)

ВАЖНО! Катедралата не е само  забележителност, тя е място и за молитва, затова се налага групата ни да бъде ограничена до 20 човека!

Приятели, и този път ще Ви помолим да се запишете предварително на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792.

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

Ако сте се записали, но се окаже невъзможно да присъствате, молим да ни уведомите, за да може да поканим други хора на Ваше място.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации