1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияВеликденско ателие за деца в БКИ"Дом Витгенщайн"

Великденско ателие за деца в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

Големият християнски празник Великден е свързан с традицията да се боядисват яйца. Днес най-често купуваме боя от магазина и с малко фантазия украсяваме яйцата в най-различни шарки. В миналото обаче хората са използвали дарове на природата, за да разкрасят бялата черупка. Един от най-старите способи за изписване на яйца е свързан с употребата на пчелния восък. Именно за него ще разкаже и покаже на българчетата във Виена уредничката на Историческия музей в Ихтиман Велина Минева.

На 6 април БКИ“Дом Витгенщайн“ за няколко часа ще се превърне в творческа работилница и царство на децата. Малчуганите ще имат възможност да изпробват старата техника за изписване на яйца и да научат много за българските традиции, свързани с празника.

За родителите ръководството на БКИ е подготвило тематична разходка из сградата, която е паметник на културата. Тя е проектирана от големия философ Лудвиг Витгенщайн за неговата сестра Маргарете Стаунбъро. За интересната история на къщата ще разкаже екскурзоводката Диана Пиперова, а гостите ще могат да видят от близо специфични архитектурни детайли и да научат подробности за съдбата на дома и неговите обитатели.

За децата са предвидени две групи:

1-ва група от 12.00 до 13.00 ч.

2-ра група от 14.00 до 15.00 ч.

3-та група от 15.00 до 16.00 ч.

Събитието е безплатно, но поради ограничения брой места е необходима предварителна регистрация на имейл: office@haus-wittgenstein.at. 

Краен срок за записване 29 март 2019 г.

За допълнителна информация: 01/7133164

Великденското ателие е подходящо за деца от 6 до 14 години.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации