Фото Меланж 3х3: Първата крачка е направена

14. март 2019 | By | Reply More

49 човека изпратиха общо 78 снимки по темата „Едно виенско кафе, моля” от проекта  Фото Меланж 3х3

Фото Меланж, фотография, Виена, Австрия

Преди точно един месец представихме новия ни проект  Фото Меланж 3х3, който има за цел чрез галерия от снимки да покаже как ние, българите, виждаме Австрия и нейната култура и история. Идеята ни е да преминем през три тура, всеки посветен на различна тема, а най-добрите снимки да влязат в залите на БКИ”Дом Витгенщайн” в рамките на специална тематична изложба.

Първата глава от нашия проект бе посветена на емблематичната за Австрия култура на кафето. Темата „Едно виенско кафе, моля” изкуши 49 човека да разровят архивите или да грабнат камерата и да заснемат специален кадър. Така трите ни неделни галерии представиха общо 78 прекрасни снимки, запечатали не само най-известните виенски кафенета, но и част от живота и емоциите на техните посетители. Получихме снимки и от Грац, Кремс, Линц, Мьодлинг. Щастливи сме, че тази тема  подтикна участниците да се вгледат в детайли, да потърсят различен ъгъл към ароматната напитка, да запечатат миг красота и да разкажат цяла история с един кадър. Всички снимки до една разкриват креативността на хората зад камерата, желанието им да уловят мига и да го споделят с приятели.

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия част 1)

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия 2)

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия 3)

Изключително ни е приятно, когато изпращайки снимките, участниците в проекта споделят с нас емоциите и спомените, свързани със тях. Радваме се, че този проект истински ви забавлява, провокира и настройва на по-добра и позитивна вълна. Това ни дава увереност, че вървим в правилната посока.

Първата тема приключи. Трите галерии ще останат в блога и всеки, който желае, ще може отново и отново да ги разглежда. Сигурно ще дойдат и нови посетители, които ще дадат по още някое вдигнато палче за предпочитания кадър. А както знаете, това е важно, защото десетте снимки от трите галерии, събрали най-много харесвания, ще участват по право в изложбата в БКИ”Дом Витгенщайн”. Останалите кадри за експозицията ще бъдат селектирани от професионалисти, работещи в бранша.

И ето, че е време да представим хората, които са натоварени с тежката задача да изберат най-достойните кадри.

Това са:

Георги Зюмбюлев, графичен дизайнер, EDGE Project, Виена

Елена Масларова, фотограф и графичен дизайнер, Photo Cafe, София

Роси Недялкова, фотограф, RossArt Fotografie, Виена

До края на проекта ще представим подробно всеки един от тях и ще покажем някои и от техните работи.

Благодарим на всички наши читатели, които се включиха във Фото Меланж 3х3 и ни изпратиха снимки. Надяваме се, че те  няма да пропуснат и следващите турове. Благодарим и на всички, които разгледждат галериите и дават своята подкрепа за предпочитаните фотоси (само да припомним това става като кликнете върху снимката, за да се отвори в голям формат и се появи бутонът за „харесвам”).

Следващата тема ще обявим в средата на месец май. Следете ни, за да не пропуснете.

Фото Меланж 3х3 е проект на блога на българите в Австрия Меланж Булгарен и се осъществява със съдействието на БКИ“Дом Витгенщайн“.

_____________

Още по темата:

Фото Меланж 3х3: Вашата снимка ни е нужна!

Проектът Фото Меланж 3х3 започва с темата „Едно виенско кафе, моля!”

 

Please follow and like us:

Tags: , , ,

Category: Aвстрия, актуално, изкуство, изложба, култура, фотография

Leave a Reply