7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалокултуракнигаПредставяне на книгата "Жените на Доктора" на Ангелина Караславова

Представяне на книгата „Жените на Доктора“ на Ангелина Караславова

-- Реклама --

сугестопедия, Ангелина Караславова, Георги ЛозановБащата на метода сугестопедия проф. д-р Георги Лозанов е лекар, психиатър и физиолог на мозъка. Задълбочените му изследвания в областта на неограничените възможности на човешката личност в периода от 1951 до 1966 г., когато работи в Софийския градски психодиспансер, Института по физиология на мозъка на БАН , в Катедрата по психотерапия в ИСУЛ, постепенно го отвеждат до създаването на Института по Сугестология. Проф. д-р Георги Лозанов е назначен за негов директор и с това се поставя официално създаването на една нова наука сугестология – наука за внушението и неговата сила за разгръщане на резервите на личността.

Ангелина Караславова е една от последователките на Доктора, работи в Научноизследователския институт по сугестология, автор е на сугестопедични учебници и помагала и е дългогодишен сътрудник на доктор Лозанов. С книгата си с провокативното заглавие „Жените на Доктора“ тя прави опит да представи не само научните търсения на учения, но и да открехне вратата към личния му живот, отношенията му с неговите сътрудници и техния принос за успеха на науката и методиката за хармонично развитие на личността.

Интересен факт е, че и доктор Лозанов, и Ангелина Караславова са свързани с Австрия и Виена. През 1993 г. по покана на австрийските власти д-р Лозанов пристига в алпийската република и създава Институт за обучение на учители. Авторката на книгата живее във Виена от 1990 г. и продължава активно да работи за развитието на сугестопедията.

Ангелина Караславова ще представи книгата си във Виена на 13 март във Vienna Art Salon by Viva Art Gallery. Това ще бъде вечер посветена на магията на волята и в памет на един от най-големите български учени и неговата методика за постигане на спокойствие, мъдрост и щастие.

Откъс от книгата:
Той искаше да разбере повече за онези тайнства на човешкия мозък, ум, разум и душа, които създаваха истинските чудеса на света…как изглеждат душите, има ли царство на смъртта и къде е то…. Неистово искаше да разбере къде се раждат виденията, от какво са направени мечтите, защо са така реални. Та нали всичко около нас е само материя…

След презентацията гостите ще могат да зададат въпроси на Ангелина Караславова, както и да закупят книгата.

Представяне на книгата „Жените на Доктора“ на Ангелина Караславова

КОГА: 13 март (сряда) от 18.30 ч.

КЪДЕ: Vienna Art Salon by Viva Art Gallery

Operngasse 28, 1040 Виена

Вход свободен

Повече информация за събитието може да намерите ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации