5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияИзложба: Силвия Генова в търсене на „Светове на сърцето”

Изложба: Силвия Генова в търсене на „Светове на сърцето”

-- Реклама --

Идеята за кръговрата на живота, изразена не само чрез самите рисунки, но и чрез използваните материали, е залегнала в основата на новата изложба на художничката Силвия Генова (Silva Ge). Съвместно с колежката си от Монголия Шоукх Енкхтумен тя представя новите си творби в Galerie am Park.

Силвия Генова залага на акрилната техника, но често я смесва с естествени материали. Еко елементът в експозицията е застъпен чрез артистичната употреба на паднали листа, черупки от миди, кожа, кора от дърво, памучни конци. Някои от творбите са рисувани отчасти върху дървен фурнир, други – върху кожа. Така внушението, че нещата от природата не си отиват истински, а намират нов живот в нова форма, е успешно предадено.

Именно този кръговрат, когато е добронамерен и е докоснал сърцата, може да обгърне хората с красота и сърдечност и да ги направи част от цялото. „Защото природата и хората са едно цяло”, убедена е художничката.

Изложбата „Световете на сърцето” на Силвия Генова ще бъде открита на 1-и април (понеделник) от 19.00 ч в Galerie am Park, Liniengasse 2A, 1060 Виена. Тя ще може да бъде разгледана до пети април (включително).

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации