Изложба: Силвия Генова в търсене на „Светове на сърцето”

12. март 2019 | By | Reply More

Идеята за кръговрата на живота, изразена не само чрез самите рисунки, но и чрез използваните материали, е залегнала в основата на новата изложба на художничката Силвия Генова (Silva Ge). Съвместно с колежката си от Монголия Шоукх Енкхтумен тя представя новите си творби в Galerie am Park.

Силвия Генова залага на акрилната техника, но често я смесва с естествени материали. Еко елементът в експозицията е застъпен чрез артистичната употреба на паднали листа, черупки от миди, кожа, кора от дърво, памучни конци. Някои от творбите са рисувани отчасти върху дървен фурнир, други – върху кожа. Така внушението, че нещата от природата не си отиват истински, а намират нов живот в нова форма, е успешно предадено.

Именно този кръговрат, когато е добронамерен и е докоснал сърцата, може да обгърне хората с красота и сърдечност и да ги направи част от цялото. „Защото природата и хората са едно цяло”, убедена е художничката.

Изложбата „Световете на сърцето” на Силвия Генова ще бъде открита на 1-и април (понеделник) от 19.00 ч в Galerie am Park, Liniengasse 2A, 1060 Виена. Тя ще може да бъде разгледана до пети април (включително).

Please follow and like us:

Tags: ,

Category: България, изкуство, изложба, култура, събития

Leave a Reply