8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПомним героите: Децата от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” се запознават с...

Помним героите: Децата от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” се запознават с Ботев и Левски

-- Реклама --

Срещата с авторите на книгите „Разкажи ми за Левски” и „Разкажи ми за Ботев” Райчин Генов и Ивайло Кючуков е посветена на националния празник 3-и март

 

По повод националния празник на Република България 3 март, Българското училище „Св.св. Кирил и Методий“ организира на 28.02., 01.03. и 02.03.2019 година по време на редовните учебни часове на учениците среща с авторите на книжките „Разкажи ми за Левски“ и „Разкажи ми за Ботев“. Чрез увлекателни истории Райчин Генов и Ивайло Кючуков ще запознаят по-малките ученици с живота и делото на големите български революционери.

„Разкажи ми за Левски“ е двуезичен сборник (на български и на английски език) с кратки разкази за живота и делото на Апостола на свободата, адаптирани и илюстрирани изцяло за най-малките от художничката Здравка Брайкова. Книжката „Разкажи ми за Ботев” също е на два езика и по увлекателен начин представя Христо Ботев и неговата борба. Илюстрациите са дело на художничката Николета Карайончева.

Целта на творбите е по достъпен и интересен начин да разкажат на мачуганите за живота и борбата на Ботев и Левски. Набляга се преди всичко на техния характер, идеали и ценности, на силата на духа и мечтата за свобода. Така дистанцията между децата и националните герои се скъсява и малчуганите възприемат по-лесно историческите факти.

„Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации