18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа ски около Виена

На ски около Виена

-- Реклама --

На около час-два път с кола от Виена се намират множество приятни курорти, предлагащи отлични условия за зимни спортове

ски в Австрия, Земеринг
снимка semmering.com

Австрия предлага прекрасни условия за ски, но не винаги имаме възможност да отделим цяла седмица за истинска ски ваканция.  Тогава остава да разчитаме на варианата за еднодневен излет, който е и по-икономичен, тъй като спестява разходите за хотел. В близост до Виена (максимум два часа път с кола) има достатъчно хубави курорти, предлагащи прекрасни условия за зимни спортове.

Ето и няколко предложения:

Schidorf Kirchbach 

Разположен в района на Валдфиртел, Долна Австрия, този малък курорт се намира на около 90 минути път с кола от Виена. Двата лифта и двата склона с писти няма да привлекат опитни скиори, търсещи силни усещания, но са перфектни за деца и начинаещи в зимните спортове. На място се предлагат различни курсове.

Цената на дневна карта за възрастни е 21 евро, а за деца – 17 евро.

Arralifte Harmanschlag

Този курорт също е предпочитано място предимно от семейства с по-малки деца. Намира се на около 160 км от Виена.

Два лифта и пет писти с обща дължина от 2,1 км са достатъчни за скиори, тепърва трупащи опит по белите склонове. На място има редица приятни забавления. Предлагат се ски и сноуборд курсове.

Дневната карта за възрастни е 22 евро, за деца – 16,50 евро.

Aichelberglifte Karlstift 

На приблизително два часа път с кола от Виена този курорт разполага с два ски лифта и шест писти с различна трудност и обща дължина от 8,6 км.

Дневната карта за възрастни е 23,50 евро, а за деца – 18 евро.

Annaberg 

Ако искате да усетите истинската красота и удобства на австрийските ски курорти, идете в Анаберг. Освен с кола (около 1,40 мин.) до мястото може да се стигне удобно и с обществен транспорт (влак).

Шест лифта, 11 писти с обща дължина от 12,5 км и различна трудност, fun park, четири ресторанта и един леден бар предлагат всичко необходимо за перфектния ден на белите писти.

Дневната карта за възрастни струва 35,50 евро, за деца – 18,50 евро, за ученици – 30 евро. Има възможност за наемане на екипировка и на място.


Полезни адреси на бългaрски лекари, зъболекари, адвокати, правни консултанти, застрахователи, психолози, банкови, финансови и данъчни експерти, архитекти, български магазини, фирми, институции, организации, църкви, училища

________________________________________________________________________

Unterberg Pernitz 

Това е може би най-близкият до Виена ски курорт – намира се на около час и половина път с кола. Четири ски лифта и 10 писти с обща дължина от 16 км, подходящи и за начинаещи, и за опитни скиори.

Актуална информация за цените на картите ще намерите ТУК.

Stuhleck

Най-популярната и най-голяма зона за ски в близост до австрийската столица е Земеринг-Щулек.  Тя предлага и най-добра инфарструктура и е достъпна с обществен транспорт (влак до Mürzzuschlag и след това автобус до Зимеринг). Пътят с кола е около час и десет минути.

Любителите на зимните спортове в Щулек имат на разположение 10 ски лифта и 26 писти с обща дължина от 26 км. Има възможност за наемане на екипировка на място. Пътят с кола е около час и десет минути.

Карти за един ден, няколко часа или няколко дни може да закупите на място или онлайн. Цените ще намерите ТУК.

Semmering/ Zauberberg

На по-малко от 100 км от Виена мястото е предпочитана дестинация от виенчани за еднодневен излет. Скиорите могат да се възползват от 14 км писти с различна трудност и с пет лифта.

На Земеринг цената на дневната карта варира в зависимост от това дали ще карате ски цял ден, само преди обяд, след 11.00 ч.

Има и други приятни места, където може да се карат ски в рамките на един уикенд в близост до Виена: Hochkar, Puchberg am Schneeberg, Reichenau an der Rax, Ötscher, Schischaukel Mönichkirchen

Най-важното да отидете на пистите в добро здраве, подходяща екипировка и да спазвате установените правила.

________________

Още по темата:

Ски австрийски дисциплини

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации