-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФото Меланж 3х3: Вашата снимка ни е нужна!

Фото Меланж 3х3: Вашата снимка ни е нужна!

-- Реклама --

 

Ако четете този текст, то вероятно Австрия не е непозната за вас страна. Може би се възхищавате от нейната култура и природа? Тайно си мечтаете за чаша меланж или голяма порция шницел? Търсите билети за бала на Виенската филхармония? Спомняте си с умиление костура, отрасъл в хубавия син Дунав, и ризлинга, отгледан във Вахау? Ако четете този текст, подозираме, че камерата ви вече е запечатала безброй интересни картини от живота по тези места. И точно затова се надяваме, че нашият нов проект „Фото Меланж 3х3“, ще ви заинтригува.

През годините Меланж Булгарен неизменно събира и показва на читателите си много снимки, направени от наши сънародници. Те всички рисуват красивото лице на Виена, Залцбург, Грац, Линц и изумителната хубост на планините и езерата около тях. Всяка една от тези фотографии има не само определена документална и естетическа стойност, но и чисто сантиментално измерение – тя неизбежно ни прави съпричастни към света на човека, който гледа през обектива.

Ето защо сме убедени, че е дошъл моментът, в който бихме могли да съберем вашите най-добри фотографски попадения и чрез тях да покажем как ние, българите, гледаме на Австрия и австрийците. Несъмнено първото изкушение за всеки новодошъл е да има кадри със златната статуя на Йохан Щраус, градините на Белведере или двореца  Шьонбрун. Но вие, които вече не сте новобранци, вероятно имате очи не само за традиционните туристически забележителности, но и за всичко привично, екстремно, смешно,  умилително или дори тъжно, което неизменно се случва всеки ден някъде в страната на Моцарт и Климт.

Покажете ни как разбирате алпийската република, как се чувствате тук, какво привлича вниманието ви и защо. Ние ще съберем вашите снимки и с ваша помощ ще отличим най-добрите от тях. В края на годината те ще бъдат представени в рамките на специална изложба в БКИ ”Дом Витгенщайн”. За тази възможност благодарим на ръководството на културния институт, което предложи съдействие и подкрепа.

Кога?

Снимките ще се събират в рамките на 3 тура – през пролетта, лятото и есента. Всеки тур ще е с продължителност от 3 седмици и ще е посветен на конкретна тема. През този период ще се събират всички, изпратени до редакцията снимки, които отговарят на темата и условията за участие.

Всяка неделя ще публикуваме галерия с фотографиите, получени през съответната седмица, като читателите ще могат да „харесват” предпочитаните от тях.  На края десетте снимки, събрали най-много харесвания по съответната тема, ще бъдат одобрени за участие в изложбата. Те ще са изцяло избор на читателите.

След като трите тура приключат и бъдат излъчени най-харесваните 30 снимки, думата ще имат професионални фотографи. Те ще селектира останалите фотографии, които ще бъдат включени в експозицията.


Фото Меланж 3х3 започва с темата „Едно виенско кафе, моля!“


Кой може да участва?

Във „Фото Меланж 3х3“ може да се включи всеки, който обича да снима, независимо дали е професионален фотограф или любител.

При какви условия?

  • Всеки участник може да изпрати не повече от 2 авторски снимки по дадена тема.
  • Снимките не трябва да са публикувани в пресата или да са участвали в конкурс.
  • Няма да се допускат кадри с вулгарно, обидно или открито агресивно съдържание.
  • Няма да се допускат кадри, за които се установи, че не са авторски, а са взаимствани от мрежата.

Технически изисквания

Тъй като селектираните за изложбата снимки ще бъдат принтирани, изпратете снимките в голям формат (но не повече от 4 МВ). За нуждите на сайта те ще бъдат преформатирани. Повече подробности и имейл за изпращане ще дадем с обявяването на първата тема.

Към всяка снимка трябва да е добавена информация за името и фамилията на фотографа, държава, мястото и време на заснемане и актуален имейл адрес за обратна връзка,.

Предстои в най-скоро време да обявим първата тема. След това на ход ще сте вие.

Не щракайте с пръсти. Щракайте с фотоапарати!

________________

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия част 1)

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия 2)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации