22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаБорис Праматаров с изложба във Виена

Борис Праматаров с изложба във Виена

-- Реклама --

Борис Праматаров ще представи за първи път в Австрия филма си Postindustrial

Преди две години визуалните и идейни допирни точки на артистите Борис Праматаров и Софи Унг в Line ги събират в творчески тандем Line Across Circle. Специфичното в съвместната им работа е самонаблюдението и тематизирането на връзката общество – индивид. Авторите представят разрушителната сила на идеологиите: Софи чрез историите на баща си, който бяга от комунистическия режим в Камбоджа, а пък Борис, който е роден през преломната за България 1989 г, чрез личната си биография. Наситените композиции, балансиращи между сън и реалност, са друг общ елемент в техните рисунки.

В момента те живеят в Брюксел и работят по различни проекти в областта на визуалните изкуства.

Изложба във Виена

На 11-и февруари Line Across Circle ще представи свои творби в австрийската столица. На изложбата във Виена ще могат да се видят серия рисунки, независими издания – арт книги, сито печати, както и филмът „Постиндъстриал“, който e част от поредицата „Щрих и Стих“, отличен с множество световни отличия по филмови фестивали. Анимацията ще бъде показана за първи път в Австрия.

Борис Праматаров (р. 1989 г.) е визуален артист, завършил специалност “Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия в гр. София и магистратура по графичен дизайн в Кралската академия за изящни изкуства в гр. Гент, Белгия. Има няколко самостоятелни изложби в София, Брюксел и Белград, участвал е в групови изложби в Париж, Виена, Ню Йорк, Марибор и мн. др. Негови творби са публикувани в Ню Йорк Таймс, Дер Щандарт и др.

Софи Унг е илюстраторка, завършила е „École supérieure d’art et de design de Valenciennes“, а след това Кралската академия за изящни изкуства в Брюксел. Съоснователка е на артистичната група «M&G», с която участва в различни международни фестивали и изложби. Групата се занимава с изработване и популяризиране на миниатюрни книжни формати.

Куратор на изложбата е художникът Димитър Овчаров. Той е завършил Университета за приложно изкуство във Виена в класа на професор Ервин Вурм. Работи в областта на анимацията, скулптурата и интерактивните медии.

Line Across Circle

КОГА: от 11.02 до 16.02

Официалното откриване е на 11-ти февруари от 19.00 ч.

КЪДЕ: Stumpergasse 7, 1060 Виена

Повече за събитието ТУК

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации