8.5 C
Виена
сряда, 24 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗапочва коледният базар пред Виенското кметство

Започва коледният базар пред Виенското кметство

-- Реклама --

След две години отсъствие любимото на виенчани дърво с червени сърчица се завръща

И тази година базарът пред Ратхауз ще се нарича „Коледна мечта“ снимка ©stadtwienmarketing

152 щанда, 3 000 кв.м ледена пързалка, творчески работилници за деца, въртележки и още куп забавления очакват гостите на коледния базар пред Ратхауз. Той ще отвори врати на 16 ноември и ще посреща посетители до 26 декември.

Голямата елха

В центъра на базара по традиция се издига коледната елха, която тази година е подарък от провинция Каринтия или по-точно от община Метниц. Високият 28 метра смърч е украсен с повече от 2 000 LED лампички и ще грейне официално на 17-и ноември (събота) в 17.30 ч.. На церемонията ще присъстват кметът на Виена Михаел Лудвиг и управителят на провинция Каринтия Петер Кайзер.

Дървото със сърцата се завръща

дърворо със сърцата
Виенчани и гости на столицата отново ще се радват на дървото с червени сърца.

Макар и на ново място в парка, тази година коледният базар отново ще има дърво със сърца. През 2016 г. виенското кмество смени фирмата, която отговаряше за декорацията на базара и с това загуби право да ползва червените светещи лампиони. След тежки преговори най-после бе постигнато споразумение между частната агенция Kreitner and Partner и Wirtschaftsagentur и сърцата се завръщат пред Ратхауз. Те толкова липсваха на виенчани, че бе организирана петиция за завръщането им.


Историята на коледните базари във Виена

Хайде на Кристкиндълмаркт!


Творчески работилници в кметството

Малките палавници могат да разгърнат творческите си заложби в няколкото работилнички, разположени в сградата на кметството. Там ще могат да изпекат коледни сладки, да напишат писмо на Дядо Коледа и да изработят красиви сувенири.

Ледена пързалка

Макар и само 3 000 кв.м ледената пързалка радва малки и големи, които ще могат да покарат кънки по осветените пътеки под звуците на музика. Кънки и каски могат да се наемат на място.

Ако искате да сте сигурни, че няма да пропуснете нито една атракция, качете се на специалното влакче, което пътува през целия коледен базар.


Полезни адреси на български експерти, фирми и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен


Захаросани бадеми, медени сладки, печени наденички, кестени, греяно вино и пунш –кулинарните изкушения ще бъдат, както винаги в изобилие, а щандовете ще предлагат повече ръчно изработени сувенири, играчки за елха и артистични подаръци.

снимка wienerweihnachtstraum.at

През миналата година 3,5 млн. човека са посетили най-известния и голям коледен базар във Виена. В сегашния си вид този базар се организира от 1986 г. От тогава до днес броят на туристическите нощувки през ноември се е утроил, а през декември е нарастнал над четири пъти.

Работно време

16. ноември до 26. декември – всеки ден!
Неделя до  четвъртък от 10.00 до 21.30 ч.

Петък и събота от 10.00 до 22.00 ч.

24. декември от 10 до 19 ч.
25. и 26. декември от 11.00 до 21.30 ч.

Повече информация за програмата може да намерите ТУК

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации