Виена и София укрепват сътрудничеството в областта на start up фирмите

22. октомври 2018 | By | Reply More

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е на посещение в австрийската столица заедно с представители на финтех индустрията

Йорданка Фандъкова, Михаел Лудвиг, Виена

Кметът на София Йорданка Фандъкова и виенският кмет Михаел Лудвиг се срещнаха днес в австрийската столица снимка © Eurocomm-PR

Виена и София укрепват сътрудничеството си в областта на start up фирмите. Двустранното споразумение между двата града беше представено днес, 22 октомври 2018 г., във Виена от кмета на Община Виена Михаел Лудвиг и кмета на София Йорданка Фандъкова. Споразумението беше подписано от Герхард Хирци, директор на Виенската бизнес агенция и Владимир Данаилов, директор на Столичната инвестиционна агенция.

Специално внимание в документа е отделено на младите компании във финтех индустрията. „Стартъпите в Европа се намират в разцвет. В този аспект Старият континент отдавна е в надпревара със Силициевата долина и други центрове на стартиращи фирми. Ето защо е важно европейските градове да не се възприемат като конкуренти, а като съюзници с общи интереси”, каза виенският кмет.

Споразумението на равнище „City-to-City Agreement” е глобална мрежа на градове, която си поставя за цел подпомагането на бизнес сътрудничеството и икономическия растеж. Очакванията са да се укрепят взаимоотношенията между градовете и да се улеснят икономическите условия за компаниите в другата страна. Освен със София Виена вече има подобно споразумение с Лондон. Освен това австрийската столица е член на стартовата инициатива Start Allianceсъвместно с Тел Авив, Ню Йорк, Шанхай, Париж, Лондон, Варшава, Дубай, Пекин и Берлин.

Информация на Eurocomm-PR

Бюро за връзки с обществеността на община Виена

Tags: , , ,

Category: Бизнес, закони и политика, България, Виена, политика

Leave a Reply