10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоТеатър 199 гостува в БКИ "Дом Витгенщайн" с постановката "Приятно ми е,...

Театър 199 гостува в БКИ „Дом Витгенщайн“ с постановката „Приятно ми е, Ива“

-- Реклама --

Приятно ми е, Ива

Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? Колко личности живеят в един човек? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Тези и много други въпроси задава Ива Тодорова от сцената на Театър 199 в новия си авторски спектакъл.

Този спектакъл, който напомня класическите stand up комедии, е и своеобразно завръщане на актрисата към театралната сцена. В него тя успява майсторски да превърне собствените си неуспехи и болки в радост и смях. Затова и публиката, заливайки се от смях, всъщност се вглежда в невидимото огледало на сцената и в много от епизодите разпознава себе си.

Ива Тодорова: „Дълго време си мечтаех да направя едно представление, пишех си текстове, смесвах ги, чудех се на какво да наблегна, защото животът е толкова пъстър и интересен – животът на всеки човек е такъв. На всеки човек му се случва да иска да каже нещо, да иска да се изкаже, да иска да разкаже. Напоследък трудно се чуваме, общуваме през разни социални мрежи – там чуваемостта е изкривена, а моята мечта беше просто да поговоря с едни хора, които сядат на едни столове и аз им разказвам нещо, в което те със сигурност ще се припознаят. Eдинственото нещо, което си казвах, е, че искам това представление да е радост и вдъхновение за мен и за всички наоколо.“

Ако искате да чуете Ива Тодорова и да преживеете през смях нейните истории, елате в четвъртък 18 октомври в Българския културен институт. Тя ще бъде на сцената и ще разказва.

Театър 199 представя

Приятно ми е, Ива

автосрки спектакъл на Ива Тодорова

режисура: постановъчен консултант Стоян Радев
участват: Ива Тодорова
сценография: Елица Георгиева, Момчил Алексиев
костюми: Елица Георгиева

КОГА: 18 октомври (четвъртък) от 19.00 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“, Parkgasse 18

Галерия Партер, Зала 1

Вход: 15 Евро
Студенти: 12 Евро

За повече информация и запазване на билети ТУК и на телефон 01 7133164

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации