10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоС Ирен Филипова на стихове, музика и шампанско

С Ирен Филипова на стихове, музика и шампанско

-- Реклама --

Талантливата поетеса и художничка Ирен Филипова представя новата си стихосбирка „Сънище” в БКИ”Дом Витгенщайн”

корица на стихосбирката "Сънище" на Ирен Филипова

Стиховете се превръщат в сънища. Сънищата – в неразгадана реалност. Реалност с музика, картини, шампанското и торта за разкош.

Такава ще бъде премиерата на стихосбирката „Сънище” на Ирен Филипова. Ще може да я чуете, видите и вкусите в края на октомври. Точно, когато листата предават цветовете си на зимата и търсим уюта на чаша вино, ще се докоснем до една книга, която топли, зарежда с позитивна енергия и вдъхновява за промени.

Мнозина вече познават Ирен Филипова като художник и поет и знаят, че тя борави с думите и емоциите точно толкова фино и нестандартно, както и с четката. С дебютната си стихосбирка „Сънище“ Ирен доказва, че продължава да чупи стереотипи, „но не защото си го е поставила за цел (няма нищо по-ужасяващо от чупенето като цел), а защото предоляването на ограниченията, свободата като прекрачване (и танц) са в основата на „органиката” на тази книга, част от нейната плътна пластика, освободена от излишното”, както обобщава редакторът на стихосбирката Валентин Дишев.


Българският литературен кръжок във Виена представя Ирен Филипова

Ирен Филипова с изложба-живопис в БКИ“


Валентин Дишев ще бъде специален гост на събитието, Миглена Донева ще се погрижи за тортите, коктейлите и доброто настроение са гарантирани. Остава да дойдете.

КОГА: 24 октомври 2018 г. от 18.30 ч.

КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”, Parkgasse 18, 1030 Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации