6.6 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаМинистър Ангелкова участва в 17-ия Европейски туристически форум във Виена

Министър Ангелкова участва в 17-ия Европейски туристически форум във Виена

-- Реклама --

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в 17-ия Европейски туристически форум във Виена, който се откри днес.

Министър Николина Ангелкова и Елизабет Кьостингер, министър на устойчивото развитие и туризма на Австрия снимка Министерство на туризма

В рамките на форума министър Ангелкова се срещна и разговаря с  Елизабет Кьостингер, министър на устойчивото развитие и туризма на Австрия. двете са подчертали неразделната връзка между устойчивостта и туризма, която допринася за запазване на статута на Европа като водеща туристическа дестинация в света и популяризиране на културните и историческите ценности на ЕС и са споделили тезата, че има голям потенциал за развитие на туризма между двете страни.

Министър Ангелкова е представила пред австрийския си колега резултатите от срещата на министрите на туризма в София, която се проведе в рамките на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Форумът, организиран от българското Министерство на туризма през февруари 2018 г., събра над 500 делегати от страните членки на ЕС и Западните Балкани. Тогава делегатите подчертаха, че за развитието на туризма е важно да се използват възможности за финансиране на туристически проекти по оперативните програми.

Министър Ангелкова е отправила официална покана към г-жа Кьостингер да посети България и е пожела на австрийското правителство успешно председателство на Съвета на ЕС и постигане на всички заложени цели.

17-то издание на Европейския туристически форум е основното събитие в областта на туризма по време на австрийското председателство на Съвета на ЕС. Сред основните теми, които ще се дискутират на него, са дигиталният и технологичен прогрес и тяхното отражение върху туризма, демографското развитие и промени в поведението на пътуващите, как климатичните изменения и нуждата от ефективно използване на ресурси рефлектират върху бъдещето на туристическия бранш. Основният въпрос, на който участниците ще потърсят отговор, е как да се създаде устойчива форма на туризъм,  осигуряваща качествен начин на живот и добавена стойност за заетите в сектора в дългосрочен план.


Австрийският вестник „Дер Щандард“ за сезон 2018 на българското Черноморие

България се представя като целогодишна туристическа дестинация на Ferien Messe 2018 във Виена

Скучен щанд на кьоше


Във форума, който се провежда на 1-и и 2-и октомври в Austria Center Vienna участват Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Елжбиета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП, Ищван Юхели, заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент и председател на работната група по туризъм.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации