8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНорберт Хофер планира въвеждане на ограничение от 140 км/ч за 2/3 от...

Норберт Хофер планира въвеждане на ограничение от 140 км/ч за 2/3 от магистралите в Австрия

-- Реклама --

Австрийските магистрали могат да понесат скорост от 140 км/ч, смята транспортният министър Норберт Хофер

Хофер планира ограничение на скоростта от 140 км/ч за д2/3 от магистралите в АвстрияТранспортният министър Норберт Хофер планира да вдигне ограничението на скоростта по австрийските магистрали от 130 км/ч на 140 км/ч. Това би било възможно не за всички, но за поне 2/3 от високоскростните пътища в алпийската република.

От началото на август 2018 г. тази скорост е разрешена на две отсечки по магистралите в Долна и Горна Австрия с цел да се установи влиянието на по-високата скорост върху трафика и върху замърсяването на въздуха. Тестът е с продължителност една година и ако заключенията от него са положителни, Министерството на транспорта ще прецени по кои магистрали може да се въведе новото ограничение.


Какво трябва да знаем за Rettungsgasse (спасителна лента) в Австрия?

Какво трябва да знаем, когато пътуваме


Пред австрийските медии Норберт Хофер сподели задоволството си от първите резултати от теста. „Виждаме, че хората много стриктно спазват новото ограничение. Хубавото е, че в лявата лента вече не се забелязват толкова бавно движещи се коли, които затрудняват целия трафик. Вярвам, че нашите магистрали могат да понесат скорост от 140 км/ч – не навсякъде, но на много места това е възможно. След приключване на теста, бих въвел това ограничение за Австрия”.

Критики относно предложението на транспортния министър идват от страна на еколозите, които смятат, че по-високата скорост води и до-високо ниво на вредните емисии във въздуха и на шума за околните населени места.

Ако ограничението от 140 км/ч бъде въведено в Австрия, тя ще бъде четвъртата страна в ЕС след Полша, България и Германия, с толкова висока горна граница на скоростта. В повечето държави то се движи между 112-130 км/ч, а в Кипър е 100 км/ч.

_________________

Още по темата:

Австрия: От 1-и ноември слагаме зимните гуми

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации