Български имена на Седмицата на модата във Виена

12. септември 2018 | By | Reply More

Дизайн: Дарина Янакиева и A-Line Team, Collection „Corona Artistica“
снимка A-LINE, Vienna Art Salon, Christian Lorber, Magi Basarova

Седмицата на модата във Виена навърши десет години! През това време събитието успя да се утвърди сред европейския елит и привлича все повече известни имена от света на модата. От 10 до 16 септември пространството пред Квартала на музеите в австрийската столица е посветено на модата в целия й блясък и красота. Юбилейното издание бе открито с пищно шоу, представящо най-доброто от 42-ма австрийски дизайнери, участвали през годините. Повече от 60 ще бъдат модните спектакли, на които ще видим най-новите колекции, творчески идеи и тенденции в бранша.

И тази година в програмата на Виенската седмицата на модата има български имена.


Дизайнерско ателие “BIPONE”: Висшата мода е предизвикателство и емоция

Vienna Fashion Week 2012

BIPONE на подиума на Vienna Fashion Week


Анелия Пешев  отново ще бъде сред звездите на шоуто. Тя ще представи новата си колекция, която се отличава с енигматични тъмни и бледи цветове, внасящи нотка оптимизъм. Тоалетите са на тънката граница между реалния и фантастичния свят. Талантливата дама, която повече от 30 години живее и работи във Виена, е сред водещите австрийски дизайнери. Тя е партньор на Виенския бал на Операта, а нейни колекции са били показвани в Париж, Ню Йорк, Вашингтон, а скоро стъпиха и на кинофестивала в Кан. Не случайно три поредни години Анелия Пешев бе избирана за Дизайнер на годината в Австрия, а нейни тоалети носят оперната дива Анна Нетребко, актрисата Кийра Чаплин, бившата първа дама на Австрия Соня Клима.

снимка © Stefan Armbruster

Модното шоу на Анелия Пешев може да се види на 15 септември от 20.00 ч. в Квартала на музеите.

Зад  лейбъла A-line стоят български имена – Дарина Янакиева, Велина Илева и Диана Филипова. Те ще стъпят за първи път на престижния подиум на Виенската седмица на модата и ще представят пролетната си колекция за 2019 г. Нейният фокус е съвременната жена във всичките й обществени роли – една модерна Алиса в света на чудесата, която не се страхува да мечтае, постига целите си с кураж и вдъхновение и уверено върви по своя път. Роклите, които публиката ще може да види по време на шоуто, са едновременно женствени, приказни и практични. Те са вдъхновени от творчеството на испанския архитект Антонио Гауди и са обединени под името „Corona Artistica”.

Творенията на A-line ще бъдат представени на 15 септември от 14.00 ч., а от 13 септември на щанд 209 в Клуб21 ще може да се видят повече от тоалетите на лейбъла.

Повече за програмата на Vienna Fashion Week 2018 TУК

Tags: , , ,

Category: Виена, изложба, събития

Leave a Reply