22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултуракнигаСептемврийска сбирка на българския литературен кръжок във Виена

Септемврийска сбирка на българския литературен кръжок във Виена

-- Реклама --

След лятната пауза и една вълнуваща сбирка в края на юли на родна територия, Българският литературен кръжок във Виена отново събира приятелите на хубавата книга.

Гост през септември ще бъде Емил Ценов, който ще представи сборника си с разкази „Боговете на града“.

Боговете на града, Емил ЦеновСлед като е работил дълги години за големи международни компании, днес Емил Ценов предпочита да преподава своя опит на студентите по маркетинг и комуникации в няколко австрийски университета. Завършил е Американския университет в България и МВА в едно от най-престижните бизнес училища в света – INSEAD (Франция).  Дотук нищо не издава сериозна връзка с литературата и особено с писането. Може би ще я открием във филологическото образование (магистър по английска филология в СУ) или по-вероятно в любовта му книгите и огромното любопитство към света.

„Боговете на града” е първата книга на Емил Ценов и е много личен проект. Тя не се разпространява в книжарниците, а чрез сайта www.godsof.city, който авторът сам прави. Събраните от печалбата средства са дарени на деца в неравностойно положение.

12-те разказа събират съдбите на хора, свикнали да се движат в градска среда. Всеки е малък в бог в своя свят и трябва да се справи с прищевките на съдбата. Дали и как оцеляват героите, разбираме едва във финалните изречения, които неочаквано ни поднасят не само развръзката, но и теми за размисъл.

„Боговете на града” не е просто сборник с разкази и това разбираме в последната история, която елегантно обединява предходните, за да ни напомни за неизбежната свързаност на съвременния човек.

Книгата ще бъде представена от  Жанина Драгостинова, журналистка, писателка и преводачка от немски език.

КОГА: 26 септември от 18.30 ч.

КЪДЕ: Клубното помещение  Kühnplatz 7, 1040 Виена

Както и на всяка сбирка, ако някой от присъстващите има желание да прочете свои творби, нека зарадва аудиторията.

За повече информация и въпроси може да се свържете с Бойчо Дамянов, председател на БКПО“Кирил и Методий“ или Цветелина Динева, координатор на дейността на Българския литературен кръжок.

Тел: 0676 303 71 78

Имейл: kiril.methodi@chello.at

__________________

Още по темата:

„Боговете на града“ – 12 разказа за съвременния човек

Лятото и няколко интересни книги, свързани с Австрия и България

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации