18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаМузика на Учителя Петър Дънов ще прозвучи в Музикферайн

Музика на Учителя Петър Дънов ще прозвучи в Музикферайн

-- Реклама --

Световната премиера на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето” ще бъде във Виена под  диригенството на Йордан Камджалов

За първи път в световноизвестната Златна зала на Музикферайн ще бъде представена изцяло българска програма, реализирана от български оркестър, хор и диригент. Това съобщиха от Посолството на РБългария в Австрия. На 20 октомври 2018 г. почитателите на музиката ще имат възможност да се насладят на световната премиера на спектакъла „Етюдите на бъдещето”, създаден по мотиви от музикални произведения на Учителя Петър Дънов, наричан от своите последователите си Беинса Дуно (Beinsa Douno). Те ще бъдат изпълнени от Генезис оркестър, хор и ансамбъл на Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов, който е и автор на концепцията на спектакъла.

Петър Дънов е български духовен учител и философ, създател на езотерична школа. Автор е на 150 музикални произведения, изпълнявани във Франция, Италия, Испания, Германия, Гърция, Белгия, Холандия, САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и др.

Йордан Камджалов, Етюди на бъдещето, Петър Дънов, Музикферайн, Виена
Йордан Камджалов ще дирижира световната премиера на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето” във Виена

Диригентът Йордан Камджалов учи диригентско майсторство в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, София и в Музикална академия „Ханс Айслер”, Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат е на редица международни конкурси за диригентско майсторство. През октомври 2017 г. Йордан Камджалов, заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров са удостоени с престижната германска награда за класическа музика „Echo Klassik“ в категория „Запис на концерти от 20/21 век”. През 2011 е избран за генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020. Определян като „истинско откритие” и „диригент с магическо въздействие“, Йордан Камджалов заема поста на артистичен директор на създадената от него Концептуална културна платформа, представена от Международния български Genesis Orchestra и от хора на Музикална лаборатория за човека. Той се интересува живо и от астрономия и неслучайно преди няколко години НАСА кръсти звезда на негово име.

Световната премиера на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето” по музикални произведения на Петър Дънов

КОГА: 20 октомври (събота) 2018 г . от 11.00 ч.

КЪДЕ: Музикферайн

За билети ТУК

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации