Безплатни дезодоранти за по-приятно пътуване във виенското метро

18. юли 2018 | By | Reply More

Управата на виенското метро раздаде безплатни дезодоранти във влаковете по линия U6

Управата на виенското метро раздава безплатни дезодоранти

Безплатно раздаване на дезодаранти в линия U6 на виенското метро

Само за два дни във виенското метро раздадоха на пътниците 14 000 дезодоранта, за да бъде пътуването им през горещите летни дни по-приятно. Акцията се проведе на 16 и 17 юли в станциите на шеста линия на метрото U6. По тази линия едва половината от влаковете са климатизирани, а на много места те се движат над земята и през лятото се нагряват бързо. Дезодорантите бяха раздавани безплатно като компенсация за високите температури в метрото, тъй като според експерти в горещо време човек възприема по-остро всякакви миризми. Въпреки добрите намерения на инициативата, не всички пътници се зарадваха на подаръка. Някои го възприеха като намек за неприятната миризма от изпотяване, която те разнасят из обществения транспорт.


Виенското метро пътува вече и до Оберла

Най-дългата линия на виенското метро U6 отбелязва четвърт век

До 2023 г. ще бъде готова първата част на линия U5 на метрото във Виена


Докато се провеждат тестовете на новите климатици, общинското предприятие “Виенски линии” (Wiener Linien), което управлява обществения транспорт в австрийската столица, е потърсило по-евтино решение на проблема. На прозорците на старите влакчета са монтирани вентилационни решетки, а самите прозорци са облепени със слънцезащитно фолио, което намалява температурата с четири градуса.

Виенското метро е открито преди 40 години, има 109 станции с обща дължина 83 километра и само през 2017 г. е превозило над 450 млн. пътници.

 

Прессъобщение на Ойроком-ПР София,

част от мрежата за международни връзки на Община Виена

 

Category: Меланж

Leave a Reply