6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаФилмовият фестивал пред виенското кметство предлага богата културна програма за лятото

Филмовият фестивал пред виенското кметство предлага богата културна програма за лятото

-- Реклама --

Едно от най-предпочитаните места през летните вечери във Виена е площадът пред кметството – красивата готическа сграда се превръща в декор, на големия LED екран оживяват някои от най-известните класически опери и музикални изпълнения, а кулинарни специалитети от цял свят изкушават публиката.

От края на юни до началото на септмври площадът отново ще се превърне във филмова сцена и  привлекателно място за хапване. За 28-и път филмовият фестивал ще събре повече от 700 000 жители и гости на австрийската столица. Тази година програмата ще представи добре познати класически произведения, но ще предложи и някои по-модерни интерпретации. Това ще се види още първата вечер, когато зрителите ще могат да гледат „Бохеми” на Пучини в постановка на Парижката национална опера. Вместо да се върне назад във времето, публиката ще се пренесе напред в бъдещето, където ще се развива действието на известната опера. В афиша има няколко концерта с участието на Леонард Бернщайн, който тази година навършва 100 години, Фалко, Нора Джоунс, Нели Фуртрадо, Рей Чарлз и др. Ако отново искате да се пренесете в празничната атмосфера на Новогодишния концерт или летния концерт на Виенската филхармония в парка на двореца Шьонбрун, бъдете пред Ратхауз на 22-и юли или 18-и август.

За първи път организаторите на фестивала предвиждат специална програма за деца. Всеки петък от 17 часа малчуганите между 6 и 14 години ще могат да гледат детска опера или музикални представления, а още от 14.00 ч в парка ще има различни изненади за тях.

Както винаги всички събития, свързани с фестивала са безплатни.

FILMFESTIVAL RATHAUSPLATZ 2018

КОГА: от 30 юни до 2 септември 2018

КЪДЕ: Rathausplatz

Цялата програма на фестивала може да видите ТУК

Филмовите прожекции започват около 20.30 ч., а кулинарните щандове са отворени от 11.00 до 24.00 ч.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации