7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеЛято 2018: Какво да правим с деца във Виена

Лято 2018: Какво да правим с деца във Виена

-- Реклама --

Ваканцията наближава и децата вече се радват на предстоящите безгрижни дни. За съжаление, често юли и август се оказват проблемни за родителите. Колкото и да комбинираме почивките, все остава някоя и друга седмица, в която няма кой да поеме грижата за малчуганите. В този материал се опитахме да съберем няколко интересни предложения за летните месеци във Виена.

Technik & Tiere Erlebniscamp

Техническият музей на Виена и Зоологическата градина в Шьонбрун организират тематични дни за малките любопитковци между 7 и 10 години. Летният лагер се предлага за една седмица (пет дни), в които децата ще се запознаят с различни професии в музея и зоопарка, ще научат повече за редки видове животни и ще правят научни експеримети.

Повече подробности за датите и цените на лагера може да намерите ТУК.

Summer Science Camp Mini

В полудневен специален курс 8-9 годишните малчугани , които се интересуват от научни изследвания, могат да се потопят в света на експериментите и откритията в лабораторията на Vienna Open Lab. Курсът се предлага в различни дни от юли и август от 9.00 до 13.30 ч.

За повече информация и записване ТУК

NB! Vienna Open Lab предлага интересни курсове в лабораторията по микробиология и за по-големи деца, включително и за възрастни. Всички възможности може да разгледате ТУК.

Ferienspiel-Workshops 2018: „Das heiße Labyrinth“

Science Center Netzwerk със съдействието на фирма Kapsch кани децата (придружени от един възрастен) да планират и построят електронен лабиринт. Играта се предлага в различни дни от август и е подходяща за деца между 10 и 13 години.

За повече информация ТУК

SommerKunstWochen 2018 с Atelier Adselini

С художничката Адриана Гълъбова децата ще се потопят в красивия свят на изкуството, откривайки различни техники за рисуване, моделиране, изработване на бижута и предмети. В рамките на една седмица малките художници ще открият още възможностите на керамиката, глазирането и печенето на глина. Програмата на курсовете е гъвкава – те могат да се посещават една седмица или само отделен ден, по цял или половин ден.

За повече информация за датите на курсовете и записване ТУК или на телефон 0699 19660996.

Kunst der Pantomime mit Mariana

Желаещите да се запознаят с изкуството да разказваш без думи, използвайки само езика на тялото, могат да го направят през лятото в курсовете по пантомима към Atelier de Danse. Заниманията ще се водят от Мариана Де Мео, която е завършила специалност „Пантомима“ в НАТФИЗ. Курсът е подходящ за деца от 9 до 13 г. и ще се провежда всеки ден от понеделник до петък от 12.15 до 13.30 ч. през първата и последна седмица на юли (02.07-06.07, 23.07-27.07) и първата седмица на август (23.07-27.07). За повече информация желаещите могат да се свържат с Мариана Де Мео на имейл demeomariana@gmail.com.

Atelier de Danse предлага и балетни курсове за деца и възрастни. Повече информация за цялата лятна програма може да намерите ТУК.

Летен курс по тенис с Павлин Павлов

През целия юли желаещите да запълнят лятото със спорт могат да посещават занимания по тенис на треньора Павлин Павлов в Tennis-Anlage Team Donaufeld (1210 Wien, Nordmanngasse 24). От понеделник до петък малчуганите ще учат тънкостите на играта като тренировките се провеждат от 9.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 ч. Децата могат да пристигат на място още в 8.00 и да остават до 17.00 ч. В цената от 200 евро на седмица (пет дни) освен тренировките е включен и обяд, както и ползването на ракета и топки.

За повече информация и записване: Pavlinelly@gmail.com и 0676 879617500.

Kinder Ferien Camp – Offline

Една седмица без телефон, без огледало, без часовник, но затова пък на палатка в гората, с вечерен огън и много игри. Лагерите, организирани от сдружение ROOTS, са петдневни (от понеделник до петък) и са подходящи за деца на възраст между 13 и 16 години.  Те се провеждат в био ферма, разположена сред зеленина на час път от Виена. Все още има свободни места за седмиците през август.

За повече информация и записване ТУК

Ветроходство и сърф на Стария Дунав

Лятната ваканция е най-хубавото време да се научат децата да карат сърф и управляват лодка. По забавен начин с опитни учители това може да се случи в Segelschule Hofbauer. Седмичните програми дават добра възможност за деца от 7 до 14 години да направят първите стъпки във водните спортове или да развият вече придобитите умения. В групите малчуганите са разделени по възраст. В обедната пауза те могат да играят футбол или просто да се излежават на плажа край Дунава. Курсовете се провеждат от 9 до 16 ч., но децата могат да пристигат още в 8.00 и да остават до 17.00 ч.

За повече информация ТУК

Ferienspiel-Pass

От средата на юни всички деца на възраст между 6 и 10 години и между 10 и 13 години получават в училище т.нар.паспорт за ваканционни игри (Ferienspiel-Pass). Ако Вашето дете все още не е получило, попитайте за всеки случай в училище. Този паспорт дава възможност за намаление или безплатен достъп до множество събития, организирани във Виена през лятото. Спорт, театър, танци, музика – календарът е разнообразен и може да бъде разгледан ТУК. За някои курсове е необходима предварителна резервация, която започва от 23 юни. Много занимания са безплатни и не изискват записване.

Разходки и забавления

В случай, че търсите приятни места за разходка и игри през уикенда, с удоволствие споделяме няколко изпробвани паркове в или в близост до Виена:

Schloss Laxenburg – огромен парк с езеро с лодки и замък. Идеално място за разходка и семеен пикник.

Sparbach – природен парк с гора, диви животни, руини от старинен замък и места за грил

Lainzer Tiergarten – природен резерват с леки и приятни маршрути за ходене през гората и множество места за игра с люлки и пързалки. Там е разположена и Хермес вила – любимият дом на императрица Сиси.

Family Park – героите от любимите приказки плюс люлки, лодки, въртележки и всякакви забавления

Басейни – всички охраняеми плажове във Виена с басейни на открито

Паркове за катерене – във Виена има няколко парка с прекрасни възможности за катерене – чудесно забавление за цялото семейство

 

 

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации