9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияТазгодишното издание на фестивала „Златен пендар” обединява музика, танци и театър

Тазгодишното издание на фестивала „Златен пендар” обединява музика, танци и театър

-- Реклама --

Богата културно-музикална програма са подготвили организаторите на фестивала „Златен пендар”, който ще се проведе на 8, 9 и 10 юни в БКИ”Дом Витгенщайн”, като последният ден ще събере участници и гости на голямо българско хоро на Карлсплац пред църквата Св.Карл.

Първата вечер е посветена на театралното изкуство и музиката. Под наслов „Театрален пъзел” актьорите от театралното студио към БКПО”Кирил и Методий” с ръководител Лина Гладийска ще представят откъси от пиесите „Последните страстни любовници” на Нил Саймън и “Женско царство” на Ст. Л. Костов, както и инсценирани разкази от последната книга на Вирджиния Блак – “Хотел Алберта”. Публиката ще може да се посмее с комедийната постановка на Българския театър във Виена – Stand-up comedy в изпълнение на Златка Бойчева. Няма да липсва и музика, за която ще се погрижи смесеният хор към БКПО”Кирил и Методий” с художествен ръководител маестро Божидар Абрашев.

Вторият ден от фестивала ще бъде пъстра феерия от музика и танци, представени от домакините – танцова група „Пендари Виена” и гостуващите състави от България, Мексико, Испания, Грузия, македония и Австрия.

В неделя, 10 юни всички участници и гости на фестивала ще се съберат в центъра на Виена пред красивата църква „Св.Карл”, за да извият голямо българско хоро.

снимка Людмила Ханджийска

По време на театралната вечер и фестивалния концерт в БКИ“Витгенщайн“ ресторант „Сезони“ ще предлага бюфет с български вкусотии и хладни напитки. Гостите ще имат възможност да опитат и закупят избрани български вина от винотека SMD, gVino – Georgische Weine ще представи грузински вина. Сладките изделия ще дойдат от сладкари „Caramello“ към магазина за български стоки „ODESSOS – bulgarische Lebensmittel“.

Фестивалът се организира по инициатива на фолклорна танцова група „Пендари Виена“ със съдействието на Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“, Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ и посолството на Република България в Република Австрия.

Програма за трите фестивални дни:

Петък, 8 юни 
19:00 ч. „Театрален пъзел“ – представление на театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“, Златка Бойчева и смесен хор
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein“ (Parkgasse 18, Wien 1030)
ВХОД: СВОБОДЕН

Събота, 9 юни
17:30 ч. Концертна част с представяне на фолклорни песни и танци, която ще завърши с българска хоротека за всички участници и зрители.
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein” (Parkgasse 18, 1030 Виена)
ВХОД: EUR 7,-

Неделя, 10 юни 
14:00 ч. Голямо хоро на площад Карлсплац (Karlsplatz, 1040 Виена) в центъра на Виена с фолклорна танцова група „Пендари Виена“ и участниците от фестивала.

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации