Очаква се Бойко Борисов лично да предаде щафетата на европейското председателство на Австрия

30. май 2018 | By | Reply More

Със семеен пикник и концерт в планината Австрия ще отбележи началото на своето председателство на Съвета на ЕС

Себастиан Курц и Бойко Борисов
снимка Bunedkanzleramt/Dragan Tatic

На 30 юни Австрия официално ще поеме щафетата на европредседателството от България. За място на събитието австрийското правителство е избрало планината Планай в района Шладминг, провинция Щаейрмарк, съобщават австрийските медии. За срещата на върха канцлерът Курц ще покани не само австрийски и европейски политици, но и граждани, които ще могат да си направят семеен пикник. Целта е членовете на правителството да се срещнат с хората и да поговорят с тях. Вечерта се предвижда концерт на живо на музиканти от цяла Европа.

Очаква се на събитието да присъства и българският премиер Бойко Борисов, който официално да предаде председателството на Съвета на Европейския съюз на Австрия.

Някога Шладминг бил най-обикновено австрийско миньорско градче. Днес е любимо място на скиорите от цял свят и домакин на Световно първенство по ски алпийски дисциплини (2013). Основната планина в района на Шладминг е Планай.

Припомняме, че краят на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде отбелязан във Виена с тържествен концерт на камерен ансамбъл „Йоан Кукузел” на 12 юни в катедралата Св.Стефан.

 

______________

Още по темата:

С тържествен концерт във Виена бе отбелязано началото на българското председателство на Съвета на ЕС

Министър Лиляна Павлова представи във Виена приоритетите на България по време на европредседателството

 

 

Tags: , ,

Category: Aвстрия, Бизнес, закони и политика, България, политика

Leave a Reply