17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКрай хубавия стар Дунав

Край хубавия стар Дунав

-- Реклама --

Плажове, лодки и уютни ресторанти превръщат рaйона на Alte Donau в любимо място за отдих на виенчани

Снимки Димитър Дунчев

Ако се качите на линия 1 на виенското метро на Щефансплатц, само след седем минути ще слезете на спирка Alte Donau, където Ви очаква една по-различна Виена. Аристократичните стари сгради, типични за централната част, тук са отстъпили място на извисени към небето модерни кули, закътани плажове и много заведения. В продължение на осем километра се редуват малки заливчета и полуостровчета, където любителите на слънце могат да разпънат кърпа или шезлонг. В тази част реката е широка половин километър и е подходяща както за плуване, така и за каране на лодки. Моторни, с гребла или класическо водно колело, те са паркирани край брега и очакват желаещите са разходят по поречието на реката.

Специална лодка, оборудвана с маса и столове за осем човека или с шезлонг и палми, но и обикновено водно колело или кану може да наемете ТУК

Чистотата на водата се контролира на шест места от Общината, а резултатите от пробите могат да се видят ТУК

Сред най-популярните места за плаж е Strandbad Gänsehäufel, но виенчани харесват и поляните Das Dragonerhäufl или ArbeiterInnenstrand. 

Почитателите на водните спортове обожават тази част на Дунава, защото тук могат да покарат сърф, да гребат с кану, да пробват водни ски, дори да поплуват.

Тук всичко е пъстро, лежерно и някак усмихнато. Не случайно романтиката на хубавия стар Дунав привлича около 1 млн. гости годишно.

________________

Още по темата: 

Виенски пясъци

Виена сред топ 10 на най-хубавите градски плажове според английския вестник The Guardian

На плаж в Австрия

10 красиви езера в Австрия

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации