9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноИзявени българи, живеещи в Австрия, бяха отличени с грамота на Министерство на...

Изявени българи, живеещи в Австрия, бяха отличени с грамота на Министерство на културата по повод 24 май

-- Реклама --
Част от церемонията по връчване на наградите
снимка Министерство на културата

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На официална церемония на 21 май в Национална галерия „Двореца“ престижните отличия на Министерството на културата (МК) получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Преди началото на церемонията, на която присъстваха и началник кабинета на министъра Ваня Бедрова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, директори на дирекции в МК, Боил Банов обяви минута мълчание в памет на голямата ни оперна певица Христина Ангелакова.

С грамота за принос в популяризирането на българската култура и по повод 24 май бяха отличени и наши сънародници в Австрия, които от години допринасят за развитието на българо-австрийските отношения. Това са Атанас Колев (скулптoр), Катя Кремзер (поетеса), проф. Искра Шварц (учен), д-р Анелия Хохвартер (лекар), д-р Петра Кармен Мойси (учен).

Екипът на Меланж Булгарен поздравява отличените и им пожелава здраве и още много успехи!

Пълен списък с наградените в различните категории интелектуалци може да видите ТУК

Грамотите на отличените интелектуалци от Виена ще им бъдат тържествено връчени на 24 май по време на честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в БКИ „Дом Витгенщайн“.

_________________

Световноизвестният тенор Калуди Калудов ще пее на 24 май в БКИ”Дом Витгенщайн”

Д-р Анелия Хохвартер: Мисия „Локомат“

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации