7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФестивал "Златен пендар" отново със силно международно участие

Фестивал „Златен пендар“ отново със силно международно участие

-- Реклама --

Третото издание на фолклорния фестивал „Златен пендар“ отново ще зарадва почитателите на музиката, танците и театъра с богата програма

снимка Людмила Ханджийска

Този година организаторите са привлекли за участие групи от Мексико, Аржентина, Сърбия, Австрия и др. Гостите ще могат да се насладят на автентични танцови изпълнения, пъстри костюми и уникални песни от различни точки на Земята.

С нова постановка театралното студио към БКПО „Кирил и Методий“ ще даде началото на празника. По традиция той ще бъде закрит с голямо българско хоро пред църквата „Св.Карл“ на Карлсплац в центъра на австрийската столица.

снимка Людмила Ханджийска

Събитието се организира по инициатива на фолклорна група „Пендари Виена“ със съдействието на БКПО „Кирил и Методий“ и българското посолство.

Какво ще гледаме през трите фестивални дни:

Петък, 8 юни 
19:00 ч. „Театрален пъзел“ – представление на театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“.
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein“ (Parkgasse 18, Wien 1030)
ВХОД: СВОБОДЕН

Събота, 9 юни
17:30 ч. Концертна част с представяне на фолклорни песни и танци, която ще завърши с българска хоротека за всички участници и зрители.
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein” (Parkgasse 18, 1030 Виена)
ВХОД: EUR 7,-

Неделя, 10 юни 
14:00 ч. Голямо хоро на площад Карлсплац (Karlsplatz, 1040 Виена) в центъра на Виена с фолклорна танцова група „Пендари Виена“ и участниците от фестивала.

По време на фестивалния концерт на 9 юни в БКИ „Дом Витгенщайн“ винарска изба „VILLA MELNIK” ще предлага подбрани български вина, а ресторант „Сезони“ (Seasons Café-Restaurant Bulgarische Spezialitäten) – бюфет с български вкусотии и хладни напитки. Също така ще имате възможност да опитате и закупите грузински вина предоставени от gVino – Georgische Weine.

__________________

Още по темата:

Фестивалът „Златен Пендар“ привлече фолклорни групи от цяла Европа

Кръшно българско хоро се изви на Карлсплац във Виена (галерия)

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации