Фестивал „Златен пендар“ отново със силно международно участие

18. май 2018 | By | Reply More

Третото издание на фолклорния фестивал „Златен пендар“ отново ще зарадва почитателите на музиката, танците и театъра с богата програма

снимка Людмила Ханджийска

Този година организаторите са привлекли за участие групи от Мексико, Аржентина, Сърбия, Австрия и др. Гостите ще могат да се насладят на автентични танцови изпълнения, пъстри костюми и уникални песни от различни точки на Земята.

С нова постановка театралното студио към БКПО „Кирил и Методий“ ще даде началото на празника. По традиция той ще бъде закрит с голямо българско хоро пред църквата „Св.Карл“ на Карлсплац в центъра на австрийската столица.

снимка Людмила Ханджийска

Събитието се организира по инициатива на фолклорна група „Пендари Виена“ със съдействието на БКПО „Кирил и Методий“ и българското посолство.

Какво ще гледаме през трите фестивални дни:

Петък, 8 юни 
19:00 ч. „Театрален пъзел“ – представление на театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“.
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein“ (Parkgasse 18, Wien 1030)
ВХОД: СВОБОДЕН

Събота, 9 юни
17:30 ч. Концертна част с представяне на фолклорни песни и танци, която ще завърши с българска хоротека за всички участници и зрители.
Театрална зала BKI „Haus Wittgenstein” (Parkgasse 18, 1030 Виена)
ВХОД: EUR 7,-

Неделя, 10 юни 
14:00 ч. Голямо хоро на площад Карлсплац (Karlsplatz, 1040 Виена) в центъра на Виена с фолклорна танцова група „Пендари Виена“ и участниците от фестивала.

По време на фестивалния концерт на 9 юни в БКИ „Дом Витгенщайн“ винарска изба „VILLA MELNIK” ще предлага подбрани български вина, а ресторант „Сезони“ (Seasons Café-Restaurant Bulgarische Spezialitäten) – бюфет с български вкусотии и хладни напитки. Също така ще имате възможност да опитате и закупите грузински вина предоставени от gVino – Georgische Weine.

__________________

Още по темата:

Фестивалът „Златен Пендар“ привлече фолклорни групи от цяла Европа

Кръшно българско хоро се изви на Карлсплац във Виена (галерия)

 

Category: Aвстрия, България, Виена, концерт, култура, празници, събития, театър, традиция

Leave a Reply