5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаФотографката Александра Павлоф изследва пътищата на интеграцията

Фотографката Александра Павлоф изследва пътищата на интеграцията

-- Реклама --

Лица и истории на чужденци, живеещи в трети район на Виена, разказват за предизвикателствата на интерграцията в нова държава

Кои са чужденците в нашия район? Как дефинираме чуждото? Кога се чувствам на едно място като у дома? Тези и много други въпроси, свързани със сложния процес на интерграция в едно ново общество, си задава австрийската фотографка и писателка Александра Павлоф. За да намери отговорите, за своя проект Fremd bin ich gekommen  тя фотографира и интервюира жители на трети район на Виена. Сред тях е и нашата сънародничка Мариана Калинова. Тя е преводач, художник-любител, деен организатор на културни събития.

„Има хора, които ме интересуват. Успешен портрет за мен е този, който може да ми даде представа за качествата на човека, който е уловила камерата ми”, казва Александра Павлоф, която има руски и френски корени. Тя търси лица, които умеят да разказват, да предават характера на човека – с хумора, знанията, интелигентността, темперамента и емоциите, но не и безизразни и гладки физиономи, лишени от индивидуалност.

Лицето на Мариана е привлякло фотографката и тя е включила нейни снимка в предстоящата си изложаба, която ще започне официално на 2 май в VHS Landstraße.

Събитието ще бъде открито от Кристоф Швейфер, генерален секретар „Международни програми” в Caritas Österreich. За музикалния фон ще се погрижат Йохан Скочек (китара) и Роберт Билек (саксофон).

Фотографска изложба Fremd bin ich gekommen  

КОГА: 2 май (сряда) от 18.30 ч.

КЪДЕ: VHS Landstraße
Hainburgerstraße 29, 1030 Виена

Изложбата ще може да бъде разгледана до 8 юни.

Работно време: Пон.-Пет. 9–19.30 ч.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации