14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноТервел Пулев разгромири съперника си на професионалния ринг във Виена

Тервел Пулев разгромири съперника си на професионалния ринг във Виена

-- Реклама --

Българският представител в полутежка категория и носител на бронзов медал от Олимпиадата в Лондон 2012 г Тервел Пулев записа 10-ата си победа на професионалния ринг. Това се случи след като той нокаутира непобедимият до момента унгарец Ласло Пензеш 50 секунди преди края на втория рунд!

Няколко седмици преди мача в специално интервю за Меланж Булгарен Кубрат Пулев, който е и мениджър на брат си, бе уверен, че Тервел ще спечели двубоя, защото е „по-класен боксьор и в момента е в много силен етап от професиналната си кариера“. Неговата прогноза се сбъдна, а явно и съветите му за стратегия на ринга се оказаха работещи.

Мачът на Тервел Пулев бе предпоследен от галавечерта във Виена и приключи много бързо. Пулев прати съперника си в нокдаун три пъти, а накрая със страхотно ляво кроше свали за пореден път противникът си на земята, а съдията дори не си направи труда да започне отброяване и направо установи нокаута. Минути след края на двубоя нашият боксьор каза пред австрийската телевизия, че е подходил много внимателно към противника си и е използвал първият рунд, за да го опознае и свикне с неговата стратегия. 39-годишният унгарец бе отбелязал до момента седем победи, шест от които с нокдаун, но на срещата явно пролича, че е далеч от класата на родния боксьор.

Благодарение на поредния си успех Тервел Пулев ще се приближи максимално не само до влизане в европейската ранглиста, но и до европейска титла, която е трамплин за атакуване на най-ценните пояси в професионалния бокс – световните.

Във вторият мач на професионалния ринг на Bounce Fight Night един срещу друг застанаха боксьори от средна категория – австриецът Маркус Надар и сърбинът Дарко Кнежевич. След тригодишна пауза Надар успя да направи успешно завръщане в бокса като победи съперника си само в два рунда.

За съжаление българските боксьори отстъпиха пред националите на Австрия в двустранната олимпийска среща във Виена, която се проведе преди мача на Тервел Пулев. Българският отбора се състоеше главно от млади боксьори, а домакините играха с титулярите си, които ще се борят за квоти за игрите в Токио 2020. Българите, водени от Александър Владимиров, отстъпиха в 6 от 7-те срещи във Виена.

__________________

Още по темата: 

Тервел Пулев излиза срещу Ласло Пензеш на професионалния боксов ринг във Виена 

Кубрат Пулев, боксьор: Вярвам, че Тервел ще победи на мача във Виена

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации