8.5 C
Виена
сряда, 24 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноСлед успеха на „Вездесъщият” и „Дъвка за балончета” във Виена, предстои да...

След успеха на „Вездесъщият” и „Дъвка за балончета” във Виена, предстои да видим и нов български документален филм

-- Реклама --
Най-хубавите балончета се правят с дъвка „Турбо“ снимка Станислав Тодоров

Отново препълнена зала за прожекцията на нов български филм във Виена. След „Вездесъщият” българите в австрийската столица имаха възможност да гледат и филма „Дъвка за балончета”, спечелил наградата „Златната роза” за най-добър сценарий. Продукцията бе посрещната с възторг както от хората, чието детство бе показано във филма, така и от по-младото поколение.

Отново пълна кинозала за български филм във Виена снимка Станислав Тодоров

Специален гост на събитието бе режисьорът Станислав Тодоров-Роги, а срещата с него се превърна в пътуване в спомените – за пакостите в училище, пионерските връзки и най-вече как се правят най-хубавите балончета с дъвка. Всеки можеше да „сподели” своя опит съвсем нагледно, защото Станислав Тодоров бе донесъл цял куп автентични дъвки „Турбо”!

„Във филма има носталгия, но тя е  към детството, а не към социализма като такъв”, сподели режисьорът и подчерта, че „Дъвка за балончета” е преди всичко филм за любовта, която ни спохожда без да се интересува от възраст и обществен строй.

Среща с режисьора Станислав Тодоров-Роги (в средата)

Зад инициатива Vienna Sunday Cinema стоят две чаровни дами – Мариана Де Мео и Антония Цинова, които имат огромното желание да прожектират съвременно българско кино във Виена. И то в истински киносалон!

Точно те са се погрижили на 21 април от 13 ч. този път в кино „Filmcasino“ да видим и международната премиера на документалния филм „Това е България”. Специален подарък за зрителите ще бъде концертът на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.

_________________

Още по темата:

Станислав Тодоров-Роги, режисьор: Няма значение кога и къде, любовта се случва и не пита какъв е строят

Мариана Де Мео и Антония Цинова: Сред българите в чужбина има жажда за хубаво българско кино

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации