12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияНационалният празник 3-и март ще бъде отбелязан с тържествен концерт в БКИ"Дом...

Националният празник 3-и март ще бъде отбелязан с тържествен концерт в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

На 3 март 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя, с което се слага край на Руско-турската война и се поставя началото на Третата българска държава. От 1890 г. този ден е национален празник на България.

140-та годишнина от Освобождението ще бъде отбелязан във Виена с празничен концерт, организиран от посолството на РБългария в Австрия и БКИ „Дом Витгенщайн“.

Н.Пр. д-р Иван Сираков, извънреден и пълномощен посланик на България във Виена и доц.д-р Румяна Конева, директор на Културния институт ще приветстват гостите, след което на сцената ще излезе камерният хор „Драгостин Фолк Национал„. Формацията, представяла страната ни на множество международни форуми по света, ще изнесе концерт под наслов „Звукови икони на България“. Създател и ръководител на състава е проф.Стефан Драгостинов, който от 1974 до 1994г. е работил за известния ансанбъл за народни песни и  танци „Филип Кутев“.

В тържествената програма ще вземат участие и танцовите групи „Пендари Виена“ и „Китка“.

Тържествен концерт по повод националния празник на България 3-и март

КОГА: 3-и март 2018 г. от 17 ч.

КЪДЕ: Театрална зала, БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18, 1030 Wiena

Вход свободен

Важно: От 15:00 ч. до 16:30 ч. на 03.03.2018 г. ще бъде специално отворена Галерията, където са изложени платната на Златю Бояджиев.

Със същото работно време ще бъде отворена и касата за закупуване и получаване на резервираните билети за представлението „Театър, любов моя“.

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации