22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия50 години карнавално шествие в Мьодлинг

50 години карнавално шествие в Мьодлинг

-- Реклама --

Феи, вещици, пирати, горски духове, принцеси, извънземни, дракони и горили шестваха по централната улица на малкото градче в провинция Долна Австрия

снимка Melange Bulgaren

Около 12 ч. по обяд центърът на Мьодлинг все още е тих и спокоен, но карнавалният дух вече се усеща във въздуха. Само час и половина по-късно малкото градче, намиращо се само на 20 км. от Виена, се е превърнало във фантастична приказка, в която чудовища и принцеси, магьосници и извънземни пеят и танцуват заедно. Повече от три часа карнавалното шествие се движеше по централната улица, събирайки овациите на стотиците жители и гости.  То е най-голямото в провинция Долна Австрия и тази година се организира за 50 път от сдружение MÖMÖ. Лично министър-председателката Йохана Микъл-Лайтнер взе участие в пъстрото събитие.

Карнавалният дух завладява не само участниците, но и публиката. Голяма част от зрителите също са маскирани с оригинални костюми и маски.

Тазгодишното шествие бе най-голямото в историята на сдружение MÖMÖ. В него участваха няколко десетки групи, представители на различни сдружения, организации, танцови групи, музикални състави, фирми. Парадът се води от т.нар. Herzogspaar von Mödling, следвани от групата на Фанфарите и гардовете (деца, мъже и жени).

Фашинг, Фастнахт или Карнавал са различни названия на пъстрия празник, който се отбелязва в много християнски държави седем седмици преди Великден. За най-запалените почитатели всяка година празникът започва на 11.11 в 11.11 ч. Кулминацията са дните между последния четвъртък и вторник, а краят настъпва в сряда (Aschermittwoch), когато започват и великденските пости. Не случайно всички типични за Фашинг ястия са силно калорични – хората трябва да се нахранят добре, за да се справят с дългия период на въздържание от месо и алкохол.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации