10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСбирка на българския литературен кръжок във Виена

Сбирка на българския литературен кръжок във Виена

-- Реклама --

„Многоезичието“ е темата на първата за 2018 г. сбирка на литературния кръжок към БКПО“Кирил и Методий“

Темата за многоезичието е особено актуална за българите, живеещи в чужбина. Повечето българчета в Австрия израстват с два езика и могат да се изразяват еднакво добре на български и немски. Всяка година в Австрия се провежда конкурсът  Sag´s multi (http://www.sagsmulti.at/), който дава възможност на ученици в различни възрастови групи да държат реч, в която комбинират двата езика. За първи път тази година до регионално равнище достигнаха четири деца с майчин език български – Виолета Николова, Горан Горанов, Кристина Кирчева и Лариса Крачанова. Те ще бъдат специални гости на литературната сбирка и ще прочетат своите двуезични съчинения.

Интересни гости и участници ще бъдат и двуезичните ни сънародници Рами Спасов и Невяна Вълкова, които също ще представят свои творби и ще споделят мисли и идеи в дискусията.
За участие в сбирката е поканена и инициаторката и създателката на Sag´s multi Цветелина Ортега.

И както винаги до сега, който има нещо написано и има настроение и желание да го сподели, да не се колебае, а спонтанно, със или без предварителна заявка, да го прочете.

КОГА: 13 февруари 2018 г, вторник, от  19:00 ч.
КЪДЕ:Български културен институт “Дом Витгенщайн“, 1030 Parkgasse 18
__________________
Още по темата:
Ролята на родителите при отглеждане на деца в многоезична средаLinguamulti помага на родителите да развият езиковия потенциал на децата си
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации